Bullock, Rihanna, Blanchett i Hathaway u novom Ocean's filmu

Showbiz 06. okt 201613:18 > 13:28
Izvor: N1

Kada je 3. novembra 2015. izašla informacija da ćemo vidjeti novi nastavak popularne trilogije Ocean's Eleven sa ženskom postavom, vjerovali smo da je to samo produkcijske puste želje, no čini se da to ipak nije ostalo samo na riječima.

Osam izuzetno popularnih žena ukrast će nam srca 8. juna 2018. godine kada izlazi Ocean's 8 sa Sandrom Bullock u glavnoj ulozi, objavio je Warner Bros studio u srijedu.

Krimi-triler ima i postavu koja će vjerovatno izazvati dosta pažnje, a nju čine zaista All Star žene: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna, Helena Bonham Carter, Nora Lum (reperka Awkwafina), Mindy Kaling i Sarah Paulson činić se ženski tim Oceanovih lopova.

Ocean's 8 režirat će Gary Ross, originalni režiser Hunger Games franšize, a on je nešto ranije ovog ljeta kazao da će film biti nastavak Ocean's Eleven sage koju je kreirao Steven Soderbergh.

“Ton ovog novog filma je sličan Soderberghovom, a on i ja smo ekstremno bliski prijatelji. I on želi vidjeti ovu ekranizaciju, a to će biti ekstenzija na prvi film, a ne puki nastavak”, kazao je Ross Slashfilm magazinu.

Ross je u međuvremenu izjavio da će Soderbergh biti producent novog filma. Prethodna tri Ocean's filma kombinovano su zaradili 426 miliona dolara u SAD-u, i 1,1 milijardu dolara diljem svijeta.

Ocean's Eleven je inače remake istoimenog filma iz 1960. godine sa Rat Packom u glavnoj ulozi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.