Dojčinović i brend Leilou: Ništa se ne postiže preko noći

Showbiz 27. okt 201608:38 > 09:29
Podijeli:
Izvor: N1

Ekipa Impulsa je ove sedmice posjetila sunčani Zagreb, a Naida Kundurović je pokucala na vrata najtraženije modne adrese - modnog brenda Leilou, hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović.

Dojčinović je kazala kako joj je ostvaren san iz djetinjstva, kao i da se ništa ne postiže preko noći.

“Ništa se ne postiže preko noći. Danas su svi instant zvijezde. Svi misle da se uspjeh dogodi u jednom danu, a ja pokušavam ispričati priču da je potrebno godina, dvije, deset. Radimo mnoga predavanja mladim djevojkama na tu temu. Iza svake modne revije stoji humanitarna priča. Najviše ulažemo u mlade studente i preavanja koja radimo na fakultetima”, istakla je.

Govorila je i o svom uspjehu na Balkanu: “Ja volim reći kako nema opravdanja. Tu si gdje jesi i moraš se snaći najbolje sto znaš. To je moj moto. Imaš platformu kakvu imaš i snađi se. Nikada sebi nisam pokušavala naći isprike da nešto ne napravim. Išla sam korak po korak. Volim raditi. Za mene je to igra i zabava”.

“Izvozimo u nekoliko zemalja. Imamo dućan u Stuttgartu u Njemačkoj, izvozimo nešto i u arapske zemlje”, dodala je.

“Svaki dizajner i umjetnik treba znati u čemu je najbolji. Ideš u smjeru u kojem si dobar, odabereš ono što ti leži i tu se trudiš biti najbolji od najboljeg”, komentarisala je Dojčinović.

Pink postava je zaštitni znak brenda Leilou.

“Obavezno mora biti pink postava. Stavljam ih u torbe i haljine, kapute. Kada dođeš u ured, tmuran dan, umorna si, skineš kaput i vidiš da je pink iznutra i nekako ti odmah dan postane ljepši”, kazala je ova modna dizajnerica.

O produkciji brenda Leilou je rekla: “Sve se proizvodi u Hrvatskoj. Imam sreću da sam oformila dobar tim i da ih znam voditi. Prvo moraš znati rukovoditi sam sa sobom, kako bi rukovodio drugima. Prilagodi svoj dar okolini. Ja godišnje osmislim oko 120 haljina. Ti danas bez širine u kolekciji ne možeš raditi apsolutno ništa. Niko se nije obogatio na jednoj haljini”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.