Trainspotting i T2 bi naredne godine mogli postati TV serija

Showbiz 10. nov 201609:31 > 09:37
Izvor: Screenshot

U sedmici koja je iza nas jedna od glavnih vijesti iz svijeta entertainmenta bila je objava prvog trailera za film Trainspotting.

Isti likovi i režiser nakon 20 godina ponovo će se naći u filmu koji bi 2017. godine trebao doći u kina širom svijeta.

Dok smo na čekanju, jedan od autora Irvine Welsh u razgovoru sa NME najavio je moguću spinoff seriju, što znači da će jedan od najlegendarnijih filmova dobiti i punu adaptaciju svih likova.

Kablovska i digitalna televizija za Welsha su jako unosan posao, a dok rade na Trainspotting 2 – ujedno i smišljaju koncept za seriju koja će nastaviti put.

“Mislim da ko god radi na knjizi – razmišlja o tome da će ona postati filmska adaptacija. Uvijek to treba imati u vidu. Čim napišete knjigu – razmišljate o različitim medijima. Iako još uvijek ništa nije sigurno, likove iz filma bi mogli nastaviti gledati u budućnosti”, kazao je Welsh.

Trainspotting 2 je baziran na Welshovoj knjizi Porno, a Renton (Ewan McGregor), Begbie (Robert Carlyle), Sick Boy (Jonny Lee Miller) and Spud (Ewen Bremner) se vraćaju pod režiserskom palicom Dannyja Boylea.

“Jako smo bili nervozni kada smo se odlučili da radimo ovo. Kada smo vidjeli scenario – potpuno smo bili sigurni da neće narušiti reputaciju prvog filma”, kaže Welsh, dodavši da će Trainspotting 2 biti “veliki, epski film”.

Trainspotting 2 ili T2 će u kina 3. marta, a o mogućoj seriji – vjerovatno ćemo čuti nakon premijere.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.