Hrvatska dobija svoj EXIT

Showbiz 14. dec. 201617:41 > 18:08
Podijeli:
N1

Iduće godine, točnije 26. i 27. svibnja, prvi puta u Hrvatskoj će se održati jedan od najpopularnijih festivala - Exit, koje je stekao već svoje poklonike u Novom Sadu. Što se priprema u hrvatskom izdanju, zna Mirela Bačić.

Glazbeni festival Exit već godinama prima međunarodne nagrade i priznanja kao jedan od najboljih festivala u Europi. O njemu su pisali ugledni glazbeni časopisi i kritičari kojio su ga ocijenili kao jedno od top mjesta koje treba posjetiti na Balkanu. Od 2017. godine Exit će dobiti i hrvatsku inačicu, a zvat će se Sea Star Festiival.

“Upravo proslava 50 godina ljeta ljubavi kreće u Umagu, završava u Budvi na plaži Jas”, otkriva Dušan Kovačević.

Festival koji privlači desetine tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta itekako je atraktivan i među lokalnim dužnosnicima koji su objeručke prihvatili domaćinstvo.

“To će sasvim sigurno rezultirati većim brojem noćenja”, ističe Valter Flego.

Prije 50 godina nastao je hipi pokret kao simbol promicanja ljubavi i tolerancije, a glazbeni festivali, posebice Exit, i danas stavljaju naglasak baš na te odrednice.

“Mi smo bili godinama na Exitu kao hrvatski bend i to je dokaza da je fest za cijelu regiju. To je jedina protiteža na Balkanu, ali i u cijeloj Europi”, smatra muzičar Damir Urban.

Na hrvatskoj promociji istarskog Exita organizatori su dijelili čokoladice tolerancije

“Čokladice tolerancije, to su nadnacionalne čokoladice koje potiču ljubav i tolernacije, potpuno su bezbjedne za sve”, šali se Kovačević, dok Urban dodaje: “Oni koji dođu na Exit doživit će državu sreće i blagostanje, ali ono što ih čeka nakon Exita nije optimistično. Ovo kapitalističko društvo nazire svoj kraj koje moze trajati i sto godina”.

Ljeto ljubavi 2017. počinje u svibnju na najvećem hrvatskom poluotoku Istri, a dobrodošli su baš svi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.