Hana Sirćo kreira kolekciju za Milano Fashion Week

Showbiz 27. dec 201612:39 > 12:56
Izvor: H

Bavljenje modom je skup 'sport'. Međutim, kao i svaka strast - bez predanosti, rada, truda, neprospavanih noći uspjeha nema. Sa velikom strašću dolaze i velika prizanja.

Jedna od osoba koja to najbolje zna je mlada sarajevska dizajnerka Hana Sirćo, vlasnica brenda H., s kojim niže uspjeh za uspjehom. 

Ona brine o izgledu osoba iz javnog života u BiH, u svojoj ‘sehari’ ima više kolekcija – no odučila se da prezentuje samo četiri.

Nedavno je svoj rad prezentovala na Serbia Fashion Weeku u Novom Sadu, što joj se za dalju karijeru i više nego isplatilo. Izabrana je za jednu od 20 najboljih dizajnera, a kao najbolja pohvala nakon SFW stigao je i poziv za prijestolnicu mode.

U septembru naredne godine, Hana Sirćo će svoju kolekciju prezentovati u Milanu.

“Serbia Week ima saradnju sa drugim Fashion Weekovima u svijetu, pa i sa Milanom. Ja sam u Beogradu na SFW uvrštena među 20 najboljih dizajnera, a 12 od 20 će imati priliku da prezentuje svoj rad u Milanu naredne godine. Među njima sam i ja”, kazala je za N1.

Pitali smo i s čim će se to predstaviti u Milanu.

“Biće nešto novo, s tim da još nisam definisala šta. Kolebam se između dvije ideje, a ne bih još otkrivala koje”, dodala je.

Kreativne ideje za Milano su u razradi, a otkrila nam je da će najvjerovatnije kolekcija biti namijenjena ženama. “Možda bude i neki detalj za muškarce, ali nisam još uvijek sigurna”, kazala je za N1.

Obzirom da su u posljednje vrijeme ‘u modi’ unisex kolekcije, pitali smo Hanu da li i ona namjerava krenuti tim pravcem.

“Nisam planirala. Dama je dama. Gospodin je gospodin”, kratko i jasno kaže.

Hana Sirćo će svoje kreativne ideje u Milanu prezentovati u septembru naredne godine.

Uživajte u listanju galerije njenih radova, pronađite nešto za sebe i kontaktirajte njen brend H. putem zvanične Facebook stranice.

Inače, Hana Sirćo je u Novom Sadu predstavila kolekciju Felicita, koja je inspirisana radom Alessandra Mendinija te pop-art kolekcijom Roccobarocca, ali i ljubavi prema Italiji.

Emocija u boji i atmosferi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: H.
Izvor: H.
Izvor: H.
Izvor: H.
Izvor: H.
Izvor: H.
Izvor: H.
Izvor: H.
Izvor: H.