Tom Hardy izgubio veliko bogatstvo zbog serije Taboo

Showbiz 24. jan. 201711:13 > 11:16
Podijeli:
Izvor: Facebook

BBC One serija Taboo obara sve rekorde u Velikoj Britaniji i svijetu, ali je zbog nje Tom Hardy izgubio cijelo bogatstvo.

Tom Hardy, kao trenutno najpopularniji glumac svijeta je napisao scenario, producirao i glumi glavnu ulogu u seriji koju režira veliki Riddley Scott.

U produkciju je uloženo 10.4 miliona funti, a do sada se vratilo 8.4 miliona, što predstavlja poprililčan finansijski udar na džep glumca.

Priča prati Jamesa Delaneya, avanturistu iz 19. stoljeća koji se sukobljava sa moćnom East India Company. Hardy planira da Taboo ima osam dijelova, a ovaj prvi solo projekat u kojeg se Hardy upustio je finansijska propast.

Serija u kojoj Hardy konstantno pokazuje svoje izvrsne glumačke sposobnosti, za sada ima skromne rejtinge.

“Bez obzira ko ste i šta ste, dva miliona gubitka je ogroman novac. Ovo je prva TV drama koju Hardy radi sam, tako da je i sam svjestan poteškoća. Očekuje ipak da će zaraditi od prodaje DVD-ova, plaćenih downloada i stramova, kao i prava na prodaju. Iako se prikazuje u Velikoj Britaniji, Španija, Portugal i Rusija su već kupile prava prenosa”, kazao je izvor The Sunu.

Uprkos finansijskim gubicima, na BBC-jevom catch-up servisu iPlayer, serija jako dobro kotira, a svi oni koji su je do sada gledali – oduševljeni su sadržajem i radnjom.

Isti izvor navodi da Hardy već planira i drugu seriju, kojom će nadoknaditi gubitke Tabooa. Ovaj TV uradak koji je premijeru imao 8. januara zadovoljio je kritku i publiku, a do sada je publika imala priliku vidjeti tri epizode. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.