Davor Gobac: Kako me je iznenadio turbofolk

Showbiz 03. feb. 201719:40 > 20:27
Podijeli:
Izvor: N1

Psihomodo Pop je hrvatska rock grupa koja svojim žestokim zvukom, energičnim nastupom i stilom preko 30 godina nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tome uveliko doprinosi osebujni frontmen Davor Gobac, vječiti zaljubljenik rock and rolla i nesputanog načina života. U duhovitom i britkom razgovoru sa Naidom Kundurović.

“Psihomodo Pop postoji 33 godine i uvijek smo svirali, pa i onda kad nismo bili komercijalno aktivni. Godišnje odradimo bar 30 koncerata. Kroz cijelu karijeru smo napravili preko 1.000 koncerata”, kazao je Gobac i dodao:

“Meni je biti na stageu kao doma i odlično se osjećam. Kao što kaže Keith Richard, tamo me niko ne zajeb…”.

Lider Psihomodo Popa je za N1 otkrio da i njegov sin ima bend, ali da svira drugačiju muziku.

“Moj sin ima svoj bend, oni sviraju drugačije nego mi, slušaju dosta heavy metal. On i ja smo frendovi, pričamo o muzici. Oni prolaze neke stvari koje sam ja davno prošao. Generalno, moj sin je pametniji nego ja”, pohvalio se Gobac.

Hrvatski roker se dotakao i “nezaobilazne” teme – turbofolka.

“Mislio sam da će ‘cajki’ sa vremenom biti sve manje, ali danas je toga sve više. U 80-im godinama ‘cajki ‘nije bilo, postojali su negdje na rubovima grada, a danas je to izgleda mainstream”, požalio se Gobac.

Također, govrio je i o zanimljivim situacijama tokom karijere.

“Bilo je svega. Sjećam se da nas je jednom na nastupu struja zviznula i dobro nas protresla. Drugi put sam bosom nogom stao na žarulju. Od tada imam odličnu cirkulaciju”, našalio se frontman Psihomodo Popa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.