Solomun i ove godine nastupa u rodnoj BiH

Showbiz 12. apr 201708:31 > 08:35
Podijeli:
Izvor: Facebook

Svjetski poznati producent i DJ Mladen Solomun će i ove godine nastupiti u BiH, a kompletan honorar od nastupa će pokloniti u humanitarne svrhe. Solomun je inače rođenin Travničanin, odrastao u Hamburgu, a trostruki je osvajač nagrade za najboljeg producenta i Deep House DJ-a.

Tako su djeca iz dječjeg doma Bjelave prošle godine dobila DJ opremu, koju je donirao Pioneer, a Solomun je u organizaciji kolektiva Klabika nastupio u Sarajevu bez honorara.

“Prije tačno godinu dana smo počeli učiti na opremi koju smo dobili od Solomuna. Ja sam imao priliku da nastupim na eventu prošlo ljeto kao prvi na partyju. Za mene je bilo ostvarenje sna da imam mogućnost da nastupim na istom eventu sa tako velikim imenom”, rekao je DJ The Kid, prenosi MixMag Adria.

The Dinaric Alps Encounter dogodit će se i ove godine, samo u proširenom izdanju, pa su ovog puta, uz Sarajevo, uključeni još i Travnik, Banja Luka i Mostar, a DJ oprema će biti donirana po jednom kulturnom centru, nevladinoj organizaciji ili dječjem domu.

Opremu će donirati Pioneer DJ, u koordinaciji s Klabikom i banjalučkom tvrtkom Arist, a podršku će pružiti i Red Bull tim. Ovo nije jedina humanitarna akcija u Solomunovoj organizaciji – njegova etiketa Diynamic prošle je godine podržala projekt izgradnje škole u Meksiku

“Sada je već postala mala tradicija, da kada nastupam u Sarajevu, moj honorar odlazi u dobrotvorne svrhe. Ovoga puta, ideja je bila da se u četiri omladinska centra u Bosni donira DJ oprema. U Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i mom rodnom gradu Travniku. Velika zahvlnost ide za Klabiku koja je sve ovo omogućila da se desi. Video od projekta ćemo pokazati uskoro”, napisao je Solomun na svom Instagram nalogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.