"Bliža mi je islamska priča u odnosu na druge religije"

Showbiz 21. apr 201711:28 > 12:23
Podijeli:
Izvor: N1

Hrvatski pjevač i kantautor enigmatičnog glasa i zvuka Massimo Savić je već 30 godina prisutan na muzičkoj sceni. Njegov posljednji studijski album "1 dan ljubavi" je sjajno prihvaćen kod publike i djeluje kako je popularniji nego ikada.

U novom izdanju emisije Impuls, Massimo je posjetio najljepšu građevinu u Sarajevu – Vijećnicu i ostao oduševljen unutrašnjošću objekta te komentarisao kako izgleda kao savršena rukotvorina maurske islamske arhitekture.

Istakao je kako voli te elemente i u svojoj muzici.

“Volim raditi sa bosanskim autorima u svojoj muzici, jer je to spoj islamskog uticaja i mene. Upravo taj rub i hodanje po oštrici definira savršenu kreaciju. Ako je nejasan rezultat i ako se osjećaju razni uticaji, onda je to meni strašno interesantno”, rekao je.

Dotakao se i recepta za dobar ukus i za dobre pjesme.

“Još sam kao klinac znao da je manje više, pogotovo kod glazbe. Glazba zahtijeva momente tišine, momente praznine. Jer ako nema praznine, onda nema ni napetosti kada je gusta aranžmanska slika”, naveo je u emisiji Impuls.

Malu ogorčenost je iskazao u vezi smrtnosti ljudi.

“Mi nismo beskonačni. Mi smo vrlo konačna bića. Ta konačnost me ubija. Prezirem smrt i završetak moje misli”, rekao je.

Zanimljivost je iskazao i u priči u vezi religije.

“Nekako mi je bliža i realnija islamska priča, u odnosu na druge religije”, istakao je.

U vezi urođenog talenta i nadogradnje je kazao: “Talent je nešto sto se dobiva nezasluženo. Možeš biti ljudsko dno i ozbiljno dobar umjetnik. Talent je nešto na čemu ne radim previše, ja to imam. Zvuk doživljam kao sliku, kao boje. Ono što mi nije dato je nadogradnja, to je ono na čemu sam dosta radio i još radim”.

Jedan od najzanimljivijih intervjua je bio kada ga je kćerka Mirna intervjuisala za svoj zadatak na radiju.

“Mirna inače voli preispitavati moju skromnost. Da li je njen tata poludio od svega ili je normalno biće?”, komentarisao je kroz smijeh.

U odnosu na običnog čovjeka i brand svoga imena, Massimo je naveo sa smješkom: “Ja sam ubijeđen da ljudi misle da nakon što se probudim ujutro – već sam u odijelu, sa mikrofonom u ruci, moja kuća je studio, kamere su svuda okolo…”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.