Helem nejse predstavili spot za pjesmu "Ja ja ja"

Showbiz 07. maj 201712:04 > 12:09
Podijeli:
Izvor: Youtube

Sarajevska ekipa "Helem nejse" danas je predstavila novi singl i spot za pjesmu "Ja ja ja" koja je rađena u saradnji sa Vanjom Mišić.

Pjesma govori o individualnoj izolaciji u društvu i osjećaju koji sve više prija pojedincu. Režiju spota potpisuje Neven Samardžić, dok je kao direktor fotografije angažovan Arnej Misirlić.

„Ja Ja Ja“ je priča o povremenoj potrebi da se čovjek osami ili ponaša kako je njemu ili njoj ćeif, ali sa svješću da je u konačnici – društveno biće. Cilj je da slušaoca i gledaoca ponese vedro i pozitivno raspoloženje i da eventualno razmisli o tome kako na pravi način pobjeći od svoje svakodnevnice, kazao je Neven Samardžić, režiser spota.

Inače, album Go u Gostima sadrži 11 pjesama, a gosti su banjalučka mlada kantautorica Vanja Mišić, Edo Maajka, hrvatsk reper Kandžija i sarajevski reper Shtela.

Iz benda navode da je u izradi albuma učestvovalo preko 20 mladih umjetnika.

”To daje dodatnu snagu našem projektu na kojeg smo jako ponosni. Reći ćemo da smo ispunili jedan od bitnijih ciljeva za ovu godinu i san da snimimo album i prezentujemo ga publici. Zamislite dva dječaka koja su rođena u Sarajevu 1991. godine. Dok su odrastali bili su svjedoci kako jednog porušenog grada, tako i njegove dugogodišnje obnove i rađanja jednog potpuno novog. Jedan je odrastao na uzvisini iznad grada pa je sve mogao vidjeti iz ptičije perspektive, a drugi u nekadašnjoj zlatnoj dolini – u gradu, tako da je sve to pratio iznutra.

Na albumu se nalazi 11 pjesama, koja svaka za sebe priča jednu priču ili situaciju, a pjesme u cjelini čine jedan koncept. Tako ćete, ako pažljivo poslušate album od početka do kraja, dobiti svjedočenje o stanju i načinu odrastanja i života u Sarajevu. Sada pa za sva vremena. Bez pretjerane šuplje, pozivamo našu vjernu i potencijalnu publiku da poslušaju album i uživaju u onome što smo napravili samo za njih”, kažu članovi benda o albumu.

Za publiku u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici album će biti dostupan i u fizičkom izdanju. Kupovinom CD-a koji će koštati 5 KM podržavate nastavak rada Helem nejse grupe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.