Šestić: Ponosna sam što sam dio ovakvog projekta

Showbiz 22. dec. 201409:41 > 09:45
Podijeli:
Izvor: N1

Marija Šestić, muzički pedagog i predavač na Muzičkoj akademiji u Banjoj Luci, pjevačica i nekadašnji predstavnik BiH na Eurosongu u Helsinkiju 2007. godine, pjevat će himnu Svjetskog prvenstva za rukometaše, koje će biti održano početkom 2015. godine u Kataru.

Marija Šestić se uživo javljala iz Banje Luke putem Skype za Novi dan.

Nedavno je Šestić boravila u Parizu, gdje je sa još 23 izvođača snimala pjesmu nazvanu “Live it Win it”, što je i slogan predstojećeg planetarnog šampionata na kojem će po prvi put nastupiti rukometna reprezentacija BiH. “Želim da naglasim da sam ja jedan od izvođača i da ja idem kao predstavnik BiH. Isto tako mislim da je velika čast što se naš tim plasirao na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, to je divan povod, a za mene lično, ja sam sretna što po treći put imam priliku da predstavljam BiH na ovakvoj međunarodnoj manifestaciji”, komentarisala je Šestić.

“Ja sam prije svega ponosna što sam dio ovakvog projekta i što je povod ovako prelijep. Ja ću ovo pratiti iako nisam sportski fan, ali ovo doživljavam vrlo subjektivno”, dodala je Šestić.

Na pitanje o angažmanima mimo ovoga, Marija Šestić je kazala: “Ja sam saradnik na Akademiji umjetnosti i tu imam dosta posla, sviram na časovima, koncertima i to mi uzima dosta vremena, ali nađem vremna da se posvetim i pjevanju. Imam dosta planova, nadam se da će naredna godina biti radna i da će doći lijepa vremena za sve nas”.