Đorđe Balašević ima novu pjesmu s posvetom

Showbiz 08. jun. 201715:01 > 15:04
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Đorđe Balašević u subotu 10. juna nastupit će na stadionu Mladost u Čakovecu, a tim povodom objavio je pjesmu 'Unikatna' - posvećenu ovom gradu.

Povodom nove pjesme ‘Stih iznad svih’, koju je Balašević napisao ‘u spomenar za dvoje Zadrana’, obožavatelji iz Međimurja oglasili su se na društvenim mrežama sa neobičnim izazovom.

Kako se približava 10. juni i veliki koncert u Čakovcu pod otvorenim nebom, vjerni slušatelji Balaševića, sve poznatiji pod novim imenom ‘Đotovi’ poželjeli su i koji stih samo za njih. Rečeno – učinjeno, piše Tportal.

Na Facebook stranici Balaševićeve kćeri Bebe Balašević, prvi se javio Saša Janković iz Male Subotice riječima:

“‘Stih iznad svih'… Draga moja Bebo, slušajući stihove koje je moj Đole napisao za Zadar, pomislio sam, zašto ne i stih za Čakovec…'O, čudo moje’ bile su prve riječi koje sam podijelio s prijateljima nakon rođenja prvog mi sina Viktora. Mojeg malog svemira. Budeći se uz ‘Lepu protinu kći’, zaspeći uz ‘Ringišpil’, cijeli život živim Balaševića, a živi ga i ovih dana Čakovec. ‘Čakovec – grad po mjeri’, kao što je kantautor svih kantautora jednom zapisao. Zato Đole moj, molim stih, stih za Čakovec…'”

Balašević je publiku počeo navikavati na obraćanje putem YouTube kanala iz svog doma u Novom sadu – a reagovao je i na ovaj prijedlog.

“Već me zovu prijatelji neki iz Čakovca i govore: Njima si napravio, a nama nisi, a u Čakovec idemo 10. lipnja i moraš i nama napraviti’, rekao je Balašević.

Već kada se činilo da je izazov zaboravljen, na svom se Facebook profilu oglasila i njegova kćerka Beba, koja je postavila obožavateljima pitanje: ‘O čemu bi mogla biti pjesma?’

Među brojnim prijedlozima našli su se i oni o vinu, cvijeću, Muri i, naravno, ljubavi. Je li pjesnik odlučio poslušati prijedloge svojih fanova i kako je odgovorio na izazov – poslušajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

https://youtube.com/watch?v=RXi-7Lpi2Xw