Adele otkazala dva koncerta u Londonu

Showbiz 01. jul. 201711:31 > 22:20
Podijeli:
Izvor: Tanjug / Matt Sayles/Invision/AP

Pjevačica Adele otkazala je zbog problema s glasnim žicama dva koncerta u Londonu kojima je trebalo da završi svjetsku turneju u subotu i nedjelju na Wembley stadionu.

Pjevačica je napisala putem društvenih mreža da je očajna zbog ovog otkazivanja.

“Bio bi eufemizam kada bih rekla da mi je slomljeno srce. Toliko sam željela da održim te koncerte da sam čak razmišljala da nastupim na playback, samo da mogu da budem pred vama, sa vama. Ali to nikad nisam radila i nikad neću raditi”, napisala je ona.

“Ne znam odakle da počnem. Dvije posljednje večeri na Wembleyju bili su najveći spektakli i najbolji u mom životu, međutim borila sam se vokalno tokom te dvije večeri. Morala sam da se naprežem mnogo više nego što to obično radim”, napisala je Adele.

Ovog vikenda 29-godišnja zvijezda trebalo je u Londonu da završi turneju od 123 nastupa, a u srijedu i četvrtak održala je dva koncerta na Wembleyju pred 100.000 gledalaca.

Izvor : Tanjug / London Fire Brigade/PA via AP

“Otišla sam kod doktora i pokazalo se da sam oštetila glasne žice. Jednostavno nisam u stanju da pjevam ovog vikenda”, napisala je ona.

Pjevačica koja je osvojila 15 Grammy nagrada, od kojih pet ove godine, morala je da otkaže turneju 2011. godine zbog krvavljenja glasnih žica.

Izvinjavajući se obožavateljima Adele je rekla da će novac za ulaznice biti vraćen ako ne bude moguće da se koncerti reprogramiraju.

Adele je među pjevačima koji su prodali najviše albuma u 21. vijeku, i u četvrtak je na Wembleyju nagovijestila da bi ova turneja mogla da joj bude posljednja. Tokom turneje obišla je Evropu, Sjevernu Ameriku, Australiju i Novi Zeland. U Los Angelesu potukla je rekord sa osam uzastopnih koncerata u Staples centru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.