Scena: Objavljen trailer za bh. film "Posljednja barijera"

Showbiz 04. jul 201715:36 > 20:36
Izvor: N1

Treću godinu zaredom Omladinski film festival promoviše mlade i njihove vrijednosti. Glavni akcenat stavlja na kratki studentski i amaterski film, ali i na kategoriju dokumentarnog filma. Cilj je promovisati mlade filmske autore iz jugoistocne Evrope i stvoriti platformu i ambijent u okviru kojih mogu predstaviti svoje profesionalne i amaterske fil

Danas počinje II Internacionalni festival književnosti BOOKSTAN u organizaciji izdavačke kuće Buybook od 4. do 7. jula ove godine, okupiti najznačajnije domaće, regionalne i svjetske autore. 

Stigao je i prvi trailer za dugometražni film “Posljednja barijera”. Rediteljska palica pripala je bh. reditelju Jasminu Durakoviću. Ovaj igrani film se bavi velikom izbjegličkom krizom u Evropi. Film je sniman prošle godine a premijerno će biti prikazan na SFF.

Donosimo vam top 5 filmova koji su opustošili blagajne kina širom SAD-a. Pogledajte koji su to filmovi zaradili najviše novca od prodaje ulaznica.

Italijanska kreativna direktorica Maria Grazia Chiuri obilježila je 70-godišnjicu Christiana Diora u Parizu. Tom prilikom predstavljena je i kolekcija za jesen-zimu 2017/18 godine, kao poklon osnivaču brenda koji je preminuo 1957.godine.

Pjesma “Diploma”, sa “Poslednjeg albuma” benda S.A.R.S. dobila je svoju ekranizaciju. Režiju spota potpisuje Ivan Stojiljković, koji je već sarađivao sa bendom za spot “To rade”. Pjesma ima jasnu poruku, a spot na brutalan način prikazuje koliko je čovijek u stanju da šuti i trpi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.