The Killers za N1: Rock 'n' roll drijema, ali…

Showbiz 08. jul 201717:29 > 21:41
Izvor: N1

Frontmen benda The Killers Brandon Flowers i bubnjar Ronnie Vannucci u intervjuu za N1 govore o novom albumu, sceni Las Vegasa, rock 'n' rollu i planovima za novi album od kojeg će prihodi ići u humanitane svrhe.

N1: Izašao je vaš novi singl, novi album, zvuk je malo drugačiji od onog na koji smo navikli..

Brendon Flauers: Jeste drugačiji, ali naš DNK je i dalje tu, moj glas je isti, bas podsjeća na najbolje dane našeg basiste.. i Ronniejev ‘vajb’ je tu. Nemam osećaj da je previše udaljeno od onoga što smo radili, ali jeste nova teritorija, to je sigurno.

N1: Bend ste iz Las Vegasa, kakva je to scena?

Ronnie Vannucci: Mala je scena, nije kosmopolitski grad, svi znaju sve, čudno je da iako je mala scena mi se nismo poznavali. Upoznali smo se čudnim spletom okolnosti, ne bih prepričavao, ima toga na internetu. Malo je blasav Vegas, ima nečega drugačijeg tamo.

N1: U jednom intervju ste rekli da ćemo vjerovatno biti prva generacija koja će svjedočiti smrti rock ‘n’ rolla. Jesu li ‘milenijalci’ ta generacija?

Brendon Flauers: Ne sjećam se da sam to rekao, ali sam definitivno pomislio da rock ‘n’ roll umire, definitivno je jednom nogom u grobu, ali mislim da nikada neće zaista umrijeti jer i dalje ima djece koja nose rock ‘n’ roll u srcu. Uzbudljivo je, ništa nije bolje od sjajne pjesme sa sjajnom gitarom, basom i bubnjem. Mislim da će morati nekada da se osvježi, sada drijema, ali će se probuditi, neko će već doći…

N1: A ko će doći?

Brendon Flauers: Imamo jednu pjesmu “Run for cover” sa novog albuma, veliki sam fan te pjesme, divna je.

Ronnie Vannucci: Možda pomognemo sa raspaljivanjem vatre.

N1: Kakav je osjećaj vratiti se?

Ronnie Vannucci: Dobro je, baš je dobro, ovo je naš posao, solo faza je bila samo popunjavanje vremena. Neki momci su željeli vreme za sebe, a onda nismo znali šta ćemo sami sa sobom, i onda smo se vratili.

N1: Ljeto je i rano je, ali svake godine imate praznični singl. Koji su vam planovi za ovaj božić?

Brendon Flauers: Izdali smo 11 božićnih singlova i dosta je. Nećemo to više raditi, ali izdat ćemo album na vinilu gdje će biti objedinjeni svi ti singlovi i zvaće se “Ne trošite želje uzalud“. To će biti božićno Killers iskustvo i ako kupite taj album treba da znate da će sredstva ići kao pomoć za oboljele od SIDA-e. Nadam se da će svakog božića sve više ljudi kupovati ploču i tako pomagati drugima, to je dar koji nije samo poklon za ovaj božić nego i za sve naredne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.