Tarantino snima film o Mansonu i njegovoj "Porodici"

Showbiz 13. jul 201710:44 > 10:46
Izvor: AFP/ N1

Oscarom ovjenčani režiser Quentin Tarantino planira snimiti film o ubistvima zloglasne "Porodice" Manson, javili su američki mediji.

Američki režiser u pregovorima je s nekoliko vodećih glumaca, prenosi Hollywood Reporter, i snimit će film po vlastitom scenariju.

Sedmične filmske novine, pozivajuući se na neimenovane izvore, javile da su Brad Pitt, koji je glumio u Tarantinovom filmu iz 2009. godine “Inglourious Basterds”, i  Jennifer Lawrence također kontaktirani.

Legendarni producenti Harvey i Bob Weinstein, koji su radili s Tarantinom u svim njegovim posljednjim filmovima, također će učestvovati u projektu, navode novine.

On planira snimati film u 2018. godini, iako nikakav sporazum o distribuciji nije postignmut.

Charles Manson, koji je u 82. godini života još iza rešetaka, bio je čelnik kulta iz Kalifornije nazvanog “Porodica” koji je ubio nekoliko ljudi, među kojima i trudnu holivudsku zvijezdu Sharon Tate.

Lawrence i australska glumica Margot Robbie razmatraju se za ulogu Tate, koja je ubijena dok Manson nije bio prisutan, prenosi magazin Variety.

Pitt bi mogao glumiti Vincenta Bugliosija, advokata koji je krivično gonio Porodicu.

U krvavom ubilačkom pohodu 1969. godine, Manson i njegovi sljedbenici ubili su sedam ljudi u dva dana.

Iako je nazivan “američkom ikonom zla”, Manson se ne smatra serijskim ubicom jer su ostali iz sekte izveli ubistva za koja je on prvobitno bio osuđen na smrt.

Tarantino, koji je napustio srednju školu insistirajući da sam može naučiti više, dobio je Oscare za scenarije za crnu vestern komediju “Django Unchained” u 2013. i za svoje kultno ostvarenje “Pulp Fiction” 1995. godine, prenosi AFP.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.