Kreacije mladih dizajnerki nose poznate ličnosti regiona

Showbiz 19. avg. 201710:20 > 10:26
Podijeli:
Izvor: N1

U slučaju da njegujete 'manje je više' kredo kada je moda u pitanju, Mateyaneira je novo dizajnersko ime koje ne smijete ispustiti sa svog modnog radara.

Iza branda stoje dvije mlade magistrice modnog i produkt dizajna, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić.

Ovo je hrvatsko-bosanskohercegovački brand. Jako se veselimo što je tako. To su dvije različite energije. Ja sam rođena u BiH i otišla studirati u Zagreb i tamo ostala. Mi smo stalno na putu između BiH i Hrvatske“, kazala je Mateja Dujić u jutarnjem programu N1 televizije.

Na pitanje kako je došlo do saradnje, Nejra je kazala da su oduvijek znale da će napraviti nešto skupa.

Dugo godina nas zovu mladi dizajneri i time smo zadovoljne. Upoznale smo se u srednjoj školi na odsjeku modni dizajn u Umjetničkoj školi. Bio je dogovor da ćemo jednog dana nešto napraviti skupa. Nakon nekoliko godina spojile smo se na kolekciji Cut, a nakon toga je preraslo u kreaciju branda“, ispričala je Nejra Sinanbašić.

Kolekcija CUT, oštri rezovi, crna i bijela?

Kroz kolekciju CUT smo izrazili sve ono što mi jesmo. Radimo uvijek sa crnom i bijelom, jer smo to mi. CUT kolekcija je rađena za žene koje žele biti suptilno seksi. Trudile smo se napraviti cjelokupno dobar materijal i da radimo sa ljudima koji su stručni krojači i da radimo sa kvalitetnim materijalima“, kazala je Nejra.

Martina Sajra Keškić, Maja Miralem, Marija Hudolin… samo se neke od žena koje su nosile kreacije Mateyaneira na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. “Mateyaneira” reacije možete pronaći putem Facebook i Instagram profila, kao i u online shopu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.