Seleni Gomez prijateljica poklonila bubreg

Showbiz 14. sep. 201716:24 > 22:27
Podijeli:
Izvor: AFP/Frederic J. Brown

Američkoj pjevačici Seleni Gomez nedavno je u tajnosti transplantiran bubreg koji joj je donirala najbolja prijateljica, dvedesetdevetogodišnja glumica Francia Raisa.

Ova 25-godišnja pjevačica je na Instagramu objavila iz bolnice fotografiju postoperativnih ožiljaka na trbuhu i fotografiju prijateljice koja joj je poklonila bubreg.

“Mnogi fanovi nisu mogli, a da ne primjete, da sam se ovog ljeta bez objašnjenja povukla iz javnosti. Nisam promovisala nove pjesme, kojima se jako ponosim… Uglavnom, razlog tome je operativni zahvat koji sam morala da obavim kako bih poboljšala svoje zdravlje”, napisala je Gomez uz riječi zahvalnosti svojoj velikodušnoj prijateljici, prenose mediji.

Njenu objavu za samo sat vremena lajkovalo je dva milona ljudi, a fanovi su pjevačicu zatrpali željama za što brži i bezbolniji oporavak i povratak na scenu.

Gomez je prije nekoliko godina oboljela od lupusa i bila na hemoterapiji.

Lupus je hronična autoimuna bolest u kojoj imunološki sistav postaje hiperaktivan i napada normalno, zdravo tkivo, što može rezultirati upalom, oticanjem i oštećenjem zglobova, kože, bubrega, krvi, srca i pluća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.