Scena: Balet Fest od 21. septembra

Showbiz 18. sep. 201708:03 > 10:27
Podijeli:
Izvor: N1

Glavni grad BiH će od 21. do 28. septembra ponuditi svim ljubiteljima magiju baleta u Sarajevu, u okviru 8. Balet Festa.

Za razliku od prethodnih godina, ovaj festival će biti posvećen savremenoj autorskoj koreografiji, a očekuje se dosta zanimljivih gostiju. Balet Fest bit će otvoren izložbom u Galeriji Novi Hram pod nazivom “Veliki format Franjo Horvat”. Riječ je o sačuvanim pisanim dokumentima, jednog od osnivača klasičnog baleta u BiH i baleta u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Srbija će do kraja godine u Pekingu otvoriti kulturni centar i to će uz kineski kulturni centar u Beogradu, čija je gradnja u toku, biti kruna kulturne saradnje dvije zemlje, izjavio je ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević. Pored Kulturnog centra u Parizu, otvorenog 70-ih godina, Srbija će u Pekingu u zoni ‘798’, koja predstavlja centar savremene umjetnosti, otvoriti svoj drugi kulturni centar u svijetu, rekao je Vukosavljević novinarima na gradilištu kineskog kulturnog centra.

Najpoznatije holivudske zvijezde učestvovale su u telefonskim donacijama za pomoć stradalima od uragana koji su poharali južno područje Amerike.

I danas u Sceni o New York Fashion Weeku. Svoju kolekciju za proljeće 2018. godine predstavio je i Marca Jacobsa. Kolekcijom su dominirali turbani, ali i jake boje sa puno dezena….


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.