Trudna Shakira i Pique u akciji pomoći djeci širom svijeta

Showbiz 20. jan 201516:02 > 16:14
Podijeli:
Izvor: Facebook

Popularna kolumbijska pjevačica Shakira i njen partner nogometaš Gerard Pique slave dolazak njihovog drugog djeteta tako što pripremaju "Darivanje bebe", uz podršku UNICEF-a.

Par je najavio događaj na Facebooku postavivši fotografiju na kojoj j Shakira pokazala trudnički stomak.

Poznati par je ovaj koncept predstavio po rođenju njihovog prvog sina Milana, u nadi da će pomoći bebama i majkama kojima je pomoć najviše potrebna. Njihovo prvo virtuelno “Darivanje bebe” se održalo 2013. godine i imalo je veliki uspjeh: više od 80.000 djece je vakcinirano protiv dječije paralize, a obezbijeđeno je i blizu četiri tone hrane za neuhranjenu djecu.

Sada se UNICEF-ova ambasadorica Shakira nada da će njeni obožavatelji biti više darežljivi pred doček njenog drugog djeteta.

Izvor : Facebook

“Uskoro očekujemo naše drugo dijete i želimo pomoći drugoj djeci širom svijeta kako bismo doprinijeli dugoročnom rješenju za djecu koja žive u ekstremnom siromaštvu. Želimo da im se obezbijede namirnice koje su potrebne da bi preživjeli”, rekla je.

Obožavatelji su pozvani da učestvuju u ovom događaju tako što putem interneta mogu da kupe “inspirirajuće čestitke”, vakcine protiv ospica i dječije paralize, kao i deke koje će direktno ići u korist UNICEF-a.