Uhapšen Izraelac koji je ukrao Madonnine nedovršene pjesme

Showbiz 22. jan 201513:46 > 14:56
Podijeli:
Izvor: EPA

Izraelska policija je u suradnji s FBI-jem uhitila 38-godišnjeg Izraelca za kojeg sumnjaju da je u decembru hakirao Madonnin kompjuter i ukrao nedovršene pjesme, koje se zatim prodavao na internetu, javlja CNN.

“Ja sam duboko zahvalna FBI-ju, izraelskim istražiteljima i svima koji su pomogli uhapšenju hakera”, napisala je Madonna na svom Facebook profilu.

Hapšenje je potvrdila i glasnogovornica izraelske policije Luba Samri koja je rekla da je haker uhapšen u tajnoj akciji u suradnji s FBI-jem. Radi se o 38-godišnjaku iz Tel Aviva za kojeg sumnjaju da je i ranije krao radove umjetnika koje je zatim prodavao na internetu.

Policija je tokom akcije hapšenja zaplijenila i svu kompjutersku opremu izraelskog hakera.

“Kao i svaki građanin, imam pravo na privatnost. Ova invazija u moj život – kreativno, profesionalno i osobno je duboko poražavajuće i štetno iskustvo”, stoji u nastavku Madonnine izjave.

Madonnin advokat Tamir Afori rekao je da je ukradeni materijal uključivao neobjavljene pjesme, skice pjesama, fotografije i drugi lični materijal.

Inače, nakon što su u decembru na internetu procurile njezine pjesme Madonna je na Instagramu objavila fotografiju slomljenog iPoda, za koji je rekla da simbolizira njeno slomljeno srce.

Nakon toga Madonna je na iTunesu objavila šest novih pjesama kako bi najavila album “Rebel Heart” koji treba službeno izaći 10. marta.

“Voljela bih da moji fanovi čuju konačne inačice umjesto nepotpunih koje kruže internetom”, rekla je.