Scorsesejev dokumentarac o Billu Clintonu "u ladici"

Showbiz 23. jan 201512:51 > 12:53
Podijeli:
Izvor: EPA

Dokumentarni film redatelja Martina Scorseseja za HBO TV o bivšem, 42. po redu američkom predsjedniku Billu Clintonu stavljen je "u ladicu" na neodređeno vrijeme zbog neslaganja "oko kontrole nad filmom", prenose u petak mediji.

Kako navodi the New York Times, od projekta koji je bio najavljen 2012. odustalo se jer je Clinton zahtijevao više kontrole nad pitanjima za intervjue, kao i nad finalnim proizvodom, ali je njegov glasnogovornik odgovorio da je ta tvrdnja “netačna”.

Kablovska televizija HBO, na kojoj je film trebao biti prikazan, objavila je da se prikazivanje neće dogoditi u skorije vrijeme, ali da to ne znači da se nikada neće prikazati.  

Film je djelomično snimljen tokom posljednje dvije godine, a u njemu je trebao biti i dio o Clintonovom filantropskom posjetu Južnoafričkoj Republici. 

HBO je 2012. objavio da se udružio s kultnim redateljem i oskarovcem Scorseseom te će režirati i s producentom Steveom Bingom producirati film uz punu potporu Billa Clintona, a dokumentarac je trebao biti priča o dva Clintonova predsjednička mandata, njegovu životu nakon Bijele kuće i odnosu s Hillary Clinton.

“On je i dalje prisutan i njegov glas je vrlo važan u svim svjetskim odlukama. Predsjednik Clinton još uvijek predstavlja autoritet i svjetski politički dijalog bez njega ne bi bio isti”, izjavio je tada Martin Scorsese, dodajući kako se nada da će uspjeti u najboljem svjetlu predstaviti 42. predsjednika Amerike.

Clinton je prije dvije godine izrazio duševljenje što će sarađivati s legendarnim Martinom Scorseseom i što je HBO pristao raditi film.