Znate li ko je naslijedio Hefnera u vođenju Playboyja

Showbiz 30. sep. 201708:33 > 08:40
Podijeli:
Izvor: Reuters/File Photo

Pokojni Hugh Hefner počeo je da priprema najmlađeg sina Coopera za preuzimanje „Playboyja“ i prije nego što je bio dovoljno star da prisustvuje zabavama u Playboy vili.

Cooper, kojeg je Hugh dobio u braku sa Kimberly Conrad, odavno je izvršni kreativni direktor kompanije “Playboy“.

Dvadesetšestogodišnjak danas kontroliše cijelu firmu i donosi odluke o svim kreativnim procesima u kompaniji, uključujući štampu i digitalno odjeljenje.

“Svi se pitaju šta će biti kada Hugh umre. Mislim da odgovor vidimo u mom sinu“, rekao je Hefner u jednom intervjuu 2012. godine.

I sam Cooper je 2011. godine priznao da bi volio da se uključi u porodični biznis, a to se već dogodilo godinu dana kasnije. Iako je bio student, Cooper je ujedno učio sve i o očevom poslu.

Hefnerov sin je na početku karijere imao veliki izazov pred sobom – da održi “Playboy“ u centru pažnje uprkos očevom povlačenju iz javnosti. Iako se Hugh nadao da će mu brat Marston pomoći u vođenju kompanije, to se nije dogodilo.

“Nisam ovdje zato što moram da budem već zato što želim“, izjavio je pred novinarima.

Izvor : Twitter

Sa šezdesetčetvorogodišnjom sestrom Christie Hefner, koja je preko 20 godina u upravnom odboru kompanije, uspješno sarađuje i od nje svakodnevno traži savjete.

“Ona je u stanju da se nosi sa apsolutno svakom situacijom“, rekao je.

Da je na dobrom putu da postigne očev uspjeh svjedoči činjenica da je upravo on bio taj koji je odlučio da se golotinja vrati u magazin.

“Golotinja nikada nije bila problem jer ona generalno nije problem. Danas govorimo o vraćanju našeg identiteta i potvrđivanja onoga što magazin predstavlja. To je bila prvoaprilska šala koja je predugo trajala“, našalio se.

Kako kaže, glavni cilj “Playboyja“ je da održi filozofiju o slobodi.

“Historija se ponavlja, želim da Playboy bude u centru te priče”, istakao je.

Kako piše B92, što se privatnog života tiče, Cooper nije krenuo tatinim stopama i nije ljubitelj poligamije. Od 2015. godine je u vezi sa glumicom Scarlett Byrne, koja je glumila u seriji “Vampirski dnevnici“, a ove godine i pozirala naga za “Playboy“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.