Impuls| Pet taxi: Prvi vrtić za pse u BiH

Showbiz 05. okt 201713:10 > 13:44
Podijeli:
Izvor: N1

U današnje vrijeme velika je hrabrost napustiti siguran posao i kroz ljubav prema hobiju započeti nesvakidašni business. Dokaz tome je Meliha Hasanović - vlasnica prvog Pet taxija u BiH i vrtića za ljubimce "Snupi".

U najnovijem, veselom izdanju emisije Impuls, Naida Kundurović je provela dan u Pet taxiju, okružena mnoštvom razigranih cuka, na putu od kuće do vrtića.

Odakle ideja za pokretanjem Pet taxija?

“Prvo se javila potreba među mojim prijateljima koji imaju pse, a puno rade i imaju malo vremena za svoje kućne ljubimce. Također, prevoz do veterinara je bio problem. Rijetko koji taxista će prihvatiti životinju u auto, a nezamislivo je ući gradski saobraćaj. Pomislila sam da i drugi ljudi sigurno imaju problem sa tim.”

Na pitanje da li je bilo teško napustiti stalni posao, Meliha odgovara:

“Dugi niz godina sam radila u kozmetičkoj kompaniji, ali sam zbog određenih okolnosti odlučila odustati i pretvoriti svoju veliku ljubav u svoj posao iz snova. Sada sam presretna.”

Usluge vrtića za cuke su višestruke: svakodnevne šetnje pasa, dnevni boravak, produženi boravak i noćenje – 5 do 10 dana, a organizuju se čak i proslave rođendana.

“Pet taxi je prvi ove vrste u BiH, jer jedini dolazimo po ljubimce na adresu i vodimo ih u vrtić. Na taj način psi nisu usamljeni kod kuće, dok klijenti mogu odahnuti usred mnogobrojnih obaveza.”

Šta se desi kada policija zaustavi vozilo sa 10 razigranih cuka?

“Dosad smo uvijek imali sreće da smo sretali policajce ljubitelje životinje. A i naši psi su dobro odgojeni i znaju se ponašati”, kroz smijeh komentariše Meliha.

Meliha je dokaz da se od vlastitog rada može živjeti u BiH, ukoliko vjerujemo u sebe i uporni smo na putu do cilja.

“Mislim da treba od nečega početi. Moja poruka mladima je da vjeruju u sebe i da ne odustaju. Bez obzira, ukoliko su završili neki fakultet i ne mogu naći posao u svojoj struci – neka nešto drugo uče i usavršavaju se. Kako god, treba raditi i truditi se, neće svi ići glatko, ali na kraju će nešto ‘upaliti’.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.