Tarantino: Bivša djevojka mi rekla da ju je Weinstein dirao

Showbiz 19. okt 201723:59 > 20. okt 2017 07:28
Izvor: Reuters/Mario Anzuoni

Filmski režiser Quentin Tarantino izjavio je da je znao šta je ženama radio njegov saradnik producent Harvey Weinstein i da ga je sada sramota što nije reagovao na seksualna uznemiravanja i napade.

“Znao sam dovoljno da uradim više”, rekao je Tarantino u intervjuu za The New York Times, navodeći nekoliko slučajeva.

On je rekao da to što je znao o Weinsteinu nisu glasine i priče iz durge ruke, dodajući da žali što nije preuzeo odgovornost za ono što je radio producent s kojima je sarađivao na mnoštvu filmova.

“Da sam uradio ono što je trebalo da uradim, ne bih sarađivao s njim”, rekao je Tarantino.

Prve navode o seksualnim uznemiravanjima i napadima Weinsteina objavili su ovog mjeseca The New York Times i The New Yorker, poslije čega je više glumica izašlo u javnost.

Tarantino je rekao da je o Weinsteinovom ponašnju čuo mnogo prije. Njegova bivša djevojka Mira Sorvino mu je rekla o Weinsteinovom nepoželjnom ponašanju i kako ju je dodirivao. Dodao mu je da mu je još jedna glumaca pričala o mogulu, kao i da je znao da je glumica Rose McGowan postigla namirenje s Weinsteinom.

Režiser je rekao da nije razmotrio da li su ti slučajevi stvar redovnog zlostavljanja i rekao da je i pored tih priča nastavio da snima filmove s Weinsteinom, zbog čega sada žali.

“Ja sam marginalizovao te incidente. Bilo šta sada da kažem, zvučalo bi kao jadni izgovori”, rekao je Tarantino.

Weinstein i Tarantino su sarađivali od 1992. kada je Weinstein distribuirao “Ulične pse” (Reservoir Dogs), preko Pulp Fictiona, “Ubiti Billa” (Kill Bill), “Prokletnika” (Inglorious Bastards) i “Podlih osam” (The Hateful Eight), pa sve do vjereničke žurke koju je prije nekoliko sedmica Weinstein organizovao za Tarantina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.