Spacey nakon optužbi za zlostavljanje priznao da je gay

Showbiz 30. okt. 201708:58 > 09:05
Podijeli:
Izvor: ELVIS BARUKCIC/AFP

Glumac Anthony Rapp optužio je Kevina Spaceyja za seksualno zlostavljanje koje se navodno dogodilo 1986. godine.

Upoznali su se dok su obojica radili na brodvejskim predstavama, a Spacey je jedne večeri pozvao mlađeg kolegu na tulum u svom stanu. Na kraju zabave, kako Rapp tvrdi, legao je na njega pokušavajući ostvariti seksualni odnos. U to vrijeme Spacey je imao 26 godina, a Rapp samo 14.

Danas 46 godišnji Rapp nikome dosad nije pričao o tom iskustvu, a više nije ni riječi progovorio sa Spaceyjem. Kako je Spacey postajao sve veća zvijezda, Rappova ogorčenost je rasla, a kulminirala je lani kad ga je vidio kako vodi dodjelu nagrada Tony.

Nakon što je BuzzFeed objavio Rappovu priču, Spacey se oglasio na Twitteru, iako njegovi glasnogovornici nisu željeli komentirati dotad ništa.

“Poštujem i divim se Anthonyju Rappu kao glumcu. Prestravljen sam nakon što sam čuo njegovu priču. Iskreno se ne sjećam susreta koji se dogodio prije 30 godine. Ako sam se ponašao onako kako on opisuje, dugujem mu ispriku za ono što bi bilo zaista neprikladno pijano ponašanje i žao mi je zbog osjećaja s kojima je živio svih ovih godina.

Ta priča potaknula me da riješim druge stvari u svom životu. Znam da postoje priče o meni i da ih je potaknula činjenica da sam jako zaštitnički nastrojen oko svoje privatnosti. Kao što moji najbliži znaju, imao sam veze i sa ženama i s muškarcima. Volio sam muškarce cijeli život, a sad odlučujem otvoreno živjeti kao gay muškarac. Želim se s tim nositi iskreno i otvoreno, a to počinje tako što ću preispitati svoje ponašanje”, napisao je.

Rapp ističe da su ga na javni istup potaknule optužbe protiv Harveya Weinsteina, prenosi Index.

“Ne želim se samo jadati, nego pokazati desetljeća ponašanja koje je prolazilo samo zato što su brojni ljudi, uključujući mene, šutjeli. Nadam se da će ovo napraviti neku razliku”, rekao je.

U vrijeme kad je upoznao Spaceyja, Rapp je nekoliko mjeseci nastupao u predstavi “Precious Son” s Edom Harrisom i Judith Ivey, za koju je bio hvaljen. Spacey je pak prvi put privukao pozornost sporednom ulogom u predstavi “Long Day's Journey Into Night”. Obojica su nakon predstava išli na zabave, a Rappa je na njih ponekad pratila majka. Na jednoj od tih zabava su se upoznali, a sljedeći put kad su se sreli Spacey je pozvao njega i prijatelja u popularni klub Limelight, iako Rapp tvrdi da je izgledao kao da ima manje od 14 godina.

“Ne znam kako, ali ušli smo na glavna vrata. Nisu nas tražili osobne. Sjeli smo s njim u neki VIP. Bila je to zabavna večer u kojoj smo pričali i družili se”, ispričao je, ne mogavši se sjetiti je li se pio alkohol.

Tad ga je Spacey pozvao na zabavu nekoliko dana kasnije kod sebe. Rapp je na nju došao sam, jer tad nije bilo razloga za strah ako si išao kod brodvejske zvijezde.

“Znam da će neki napasti moju majku, ali bilo je to drukčije doba. Išao sam na posao sam. Išao sam podzemnom sam i išao sam u kazalište sam”, kaže.

Kad je stigao na zabavu, shvatio je da je on jedino dijete tamo. Kako nije znao nikoga, otišao je u spavaću sobu i gledao TV. U jednom trenu ugledao je Spaceyja na vratima i shvatio da su ostali sami u stanu. Rapp opisuje kako se Spacey pijano ljuljao, a onda došao do njega, podigao ga “kao što mladoženja podiže mladu prve bračne večeri”, a potom legao na njega.

“Pokušao me zavesti. Ne znam bi li to baš tako opisao, ali želio je seks sa mnom”, dodao je.

Ubrzo se uspio izvući te pobjeći u kupaonicu. Tamo je vidio Spaceyjevu fotografiju s drugim muškarcem i zaključio da je gay. Izašao je i krenuo prema vratima stana, a Spacey ga je pitao je li siguran da želi otići.

“Što sam stariji svjesniji sam da sam sretan što se nije dogodilo nešto gore. No što sam stariji manje mogu vjerovati da se to dogodilo.Ne mogu vjerovati da bi itko to napravio 14-godišnjem dječaku”, rekao je.

Majci tad nije ništa rekao jer se bojao razgovora o njegovoj seksualnoj orijentaciji, na koji tad još nije bio spreman.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.