SCENA| Mural Trumpa i Netanyahua

Showbiz 31. okt 201715:27 > 16:54
Izvor: N1

U okviru ovogodišnjeg Mostar Film Festivala – festivala filmske glume koji će biti održan od 16. do 22. novembra u Domu Herceg Stjepana Kosača u Mostaru bit će prikazano 40 filmova iz 24 zemlje.

U takmičarskom programu bit će prikazano devet filmova, od kojih će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta.

Treće večeri festivala “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru, izvedena je predstava “SABIRNI CENTAR”, autora Dušana Kovačevića, rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske i Pozorišta Prijedor.

Nagrada “Zoranov brk” za glumca večeri, pripala je glumcu Narodnog Pozorišta Republike Srpske, Aleksandru Stojkoviću za ulogu Janka Horvata, u predstavi “SABIRNI CENTAR”.

Dok Rusija priprema proslavu stogodišnjice Oktobarske revolucije, galerija Tretjakov otvorila je veliku izložbu “Neko 1917” koja prikazuje uticaj takvih historijskih događaja na umjetnost u zemlji i cijelom svijetu.

Izložba prikazuje oko 120 radova iz različiti muzeja u Rusiji, kao što je Državni Ruski muzej u Sankt Petersburgu.

U tami noći, graffiti umjetnik, naslikao je veliki mural na betonskoj barikadi podignutoj od strane Izraela oko dijelova Betlehema na okupiranoj Zapadnoj obali.

LushSux, australski graffiti writer, ilustrirao je poljubac predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa i premijera Izraela Benjamina Netanyahua.

Govoreći pred kamerom, skrivenog lica, rekao je da svojim radovima pokušava privući pažnju na određena pitanja ili fenomene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.