Impuls: Idealan bijeg od kancelarijskog posla

Showbiz 02. nov 201711:01 > 11:24
Izvor: N1

Impuls kao i uvijek gledaocima donosi novi talas dinamike i avanture. U novom izdanju emisije, Naida Kundurović je "kidnapovana" sa sarajevskog parkinga i otisnula se na off road turu, 1500 metara iznad magle grada.

Vožnja u UTV vozilu sa 4 sjedišta, predviđenom da savlada najteže terene i prepreke donosi donosi dašak slobode i pogled na predivne zelene krajolike, slabo dostupne pješacima.

Armin Durmišević, vlasnik agencije Meet Bosnia nudi drugačije paket aranžmane za sve one koje žele doživjeti BiH iz drugog ugla.

“Turisti se pretežno baziraju na posjete gradovima i neke shopping ture koje u stvari ne dočaraju sve ono što naša zemlja jeste. Netaknute prirodne ljepote, safari ture, ruralni turizam, domaća hrana, hand made stvari koje prave naše nane, dede, bake… to su prave stvari. Većina naših tura se zasniva na rejonu planine Bjelašnice i okolnih sela. Također, pravimo razne kombinacije… spajamo ture sa raftingom i kanjoningom.”

Novi vid turizma predstavljaju dinamične ture.

“Znamo koliki stres nosi kancelarijski posao i konstantna napetost gradske gužve. Ja se trudim prenijeti ovu ljepotu na druge ljude. Mislim da bez prevelike ljubavi prema planinama i prirodi – do ovoga svega ne bi došlo. Prije svega, moramo imati predispoziciju da imamo ovakvu prirodu u svojoj okolini, a naša BiH je upravo stvorena od toga.”

Pratite Impuls svakog utorka, sa početkom u 21h na N1.