Želite brzo zaspati? Poslušajte ovaj album!

Showbiz 30. jan. 201516:33 > 16:41
Podijeli:
Izvor: Youtube

Glumac Jeff Bridges snimio je ambijentalni album "Sleeping Tapes" čiji je cilj pomoći ljudima da lakše zaspe i dobro se odmore tokom noći.

Na albumu “Sleeping Tapes” Bridges se udružio s kompozitorom Keefusom Cianciaom koji je radio na seriji “Pravi detektiv” (True detective) i inženjerom Dougom Saxom. Album je dostupan za besplatno streamanje ili na način “plati koliko hoćeš” na stranici DreamingWithJeff.com. Sva zarada ide u humanitarne svrhe, za Fondaciju “No Kid Hungry”.

Pišući o svojim razlozima da napravi album, Bridges je istaknuo da je “svijet pun nemirnih ljudi koji se trebaju odmoriti. Zbog toga je, kako je naglasio, ispunio pjesme za san s intrigantnim zvukovima, šumovima i drugim stvarima “koji vam mogu pomoći da se odmorite”.

Limitirano izdanje kaseta i zlatnih vinila također su dostupne u prodaji, a pet potpisanih kopija albuma naći će se na aukciji za pomoć fondaciji.

Jedna od pjesama na albumu “Goodmorning, Sweetheart”, sadrži snimku Bridgesa kako priča svojoj ženi kao prvu stvar ujutro, a završava sa zvukom pripreme doručka.

Na pjesmi “IKEA” Bridges priča o tome kako želi da mu tijelo kremiraju i puste da kruži oko planeta kada umre.

Bridges se i prije bavio muzikom, a debitantski album “Be Here Soon” izdao je 2000. Godinu kasnije surađivao je s country glazbenikom T Bone Burnettom na njegovom drugom studijskom albumu.

https://youtube.com/watch?v=ALTGf4fpYH0