FM Jam slavi 18. rođendan

Showbiz 28. nov 201717:47 > 17:48
Izvor: FMJAM

U petak 16. Decembra Fm Jam ekipa postaje punoljetna! Kroz skoro dvije decenije Fm Jam je prerastao u jedan od najvećih muzičkih i alternativnih projekata koji se iz Tuzle proširio na BiH a kasnije cijeli Balkan.

Kroz radijsku emisiju, svoj legendarni online forum, stotine koncerata širom svijeta i medije, milionima ljudi predstavljena je Hip Hop kultura iz BiH.

Kulturološki značajan, Fm jam je iza sebe ostavio bogato nasljeđe. Pored albuma njihovih izvođača, tu su brojni muzički i grafiti festivali, koncerti, izložbe i filmovi.

Ova ekipa muzičara i ove godine bila je izuzetno aktivna, te su pored organizacije i učešća na brojnim eventima ponudili i mnogo nove muzike. Nakon što su prošle godine snimili novi album u Red Bullovom studiju u Berlinu, Frenkie, Kontra, Indigo i Soul, ove godine se digli ljestvicu još više, te nastavak Putanje realizovali u Tokiju! Prvi single Đe će ko je munjevitom brzinom osvojio cijeli Balkan a izlazak albuma Egzil je zakazan 15. decembra, tačno dan prije velikog rođendanskog slavlja! Treba također napomenuti Frenkijevu suradnju sa Who See klapom za Tuborgov Open beat projekat i njihovu „Daj ga na gas“ koja se tresla iz zvučnika širom regije. Sassja također uskoro objavljuje svoj novi album. Njene nove pjesme kao što su „Beton“ i naslovna „No problemo“ smo već mogli čuti, a album je zakazan za 1. decembar. Edo Maajka je također bio aktivan. Ove godine je objavio video spotove „Ne mogu disat“ i „Od sutra“ koji su postali favoriti publike na brojnim festivalima širom regije. Edin album koji trenutno priprema sa bendom je najavljen za početak 2018.

Cijela Fm Jam ekipa je ponosna i emotivna oko ovog događaja, pa vas poziva da im se pridružite na velikoj proslavi 16. decembra u tuzlanskom Domu mladih, klub Palma, gdje se ukratko rečeno sa slavljenicima sprema zaista posebna noć.