Druga sezona "Ubica mog oca" na novom TOP kanalu

Showbiz 01. dec. 201715:24 > 19:41
Podijeli:
Izvor: Promo

Najpopularnije svjetske serije, kao što su Game of Thrones, Narcos ili House of Cards premijerno se prikazuju na kablovskim kanalima ili platformama na kojima bilježe kontinuirano rastuće rejtinge i probijaju sve poznate granice gledanosti televizijskog programa.

Taj trend stigao je i u naš region. United Media (SK, N1, Grand, Cinemania, Fight Channel, iDJ, Lov i ribolov) pokreće novi TOP kanal, koji će godišnje emitovati dvije do tri premijerne visokobudžetne domaće serije, kao i originalni zabavni program domaće produkcije (dnevni kviz, kulinarski šou itd.) i najgledanije svjetske serije.

TOP kanal ulazi na velika vrata emitovanjem druge sezone serije koja je tokom prošle godine oborila sve rekorde gledanosti u Srbiji – “Ubice mog oca”, sa prvom epizodom koja će se emitovati 18. decembra.

Pored “Ubica mog oca”, gledaoci će moći da prate i hit serije kao štu su “Homeland”, “Sons of Anarchy”, “Državni posao”, “Odmori se, zaslužio si”, “Bron”, “Gomorrah”, “Hell on wheels”i mnoga druga iznenađenja.

TOP kanal bit će emitovan u četiri zemlje regiona: u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, za početak na SBB-u, Telemachu, Total TV-u i D3i. Dok se kanali ovog tipa u svijetu dodatno naplaćuju, platforme na kojima će da krene su omogućile da se TOP kanal nađe već u osnovnoj ponudi.

Aleksandra Subotić, direktorica United Medie, kaže da je prelazak serija sa nacionalnih na tematske kablovske kanale, logičan.

Nacionalni kanali imaju kvalitetan program za širu publiku, ali prostor koji imaju moraju da dele na različite sadržaje. Sa druge strane kablovski kanali jednu vrstu sadržaja mogu da puštaju 24h, pa korisnici dobijaju sve vreme program koji vole, uz mnogo veći i kvalitetniji izbor”, objasnila je Subotić.

Na primer, svi ljubitelji sporta su svesni koliko je sporta došlo u region sa Sport Klubom. SK se pozicionirao kao mesto najaktuelnijeg i nakvalitetnijeg sportskog sadržaja, na kom će se od sledeće godine prenositi čak i kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo, Mundijal, Ligu nacija i sam Euro”, istakla je direktorica United Medie.

Za potrebe TOP kanala United Media će sarađivati sa različitim produkcijama, ali posebno ističe i da je pri kraju regionalni konkurs, raspisan u maju ove godine, za scenarije domaćih serija, sa ciljem pokretanja sopstvene originalne produkcije.