Udružuju se Quentin Tarantino i J.J. Abrams zbog Star Treka

Showbiz 05. dec. 201714:13 > 14:17
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Facebook

Quentin Tarantino spreman je da istražuje 'nove svjetove', a to je postalo jasno nakon pisanja Varietyja da će se udružiti sa J.J. Abramsom u kreiranju novog Star Trek filma.

Američki izvor navodi da je Tarantino svoju viziju Star Treka podijelio sa Abramsom, što je potvrdio i Hollywood Reporter.

Njih dvojica oformit će writers room kako bi razvili film koji će producirati Paramount studio, a Tarantino bi mogao i režirati ovaj projekat.

Iz studija nije bilo komentara.

Abrams je rebootao franšizu 2009. godine, a bio je involviran i u Star Trek: Into Darkness prije nego se pivotirao u Lucasfilm i Star Wars: The Force Awakens.

Ostat će kao producent franšize, a u narednom filmu glumit će Chris Pine i Chris Hemsworth. Posljednji Star Trek Beyond iz 2016. godine dobro je primljen od kritike, a zaradio je mnogo manje od očekivanog, 243.4 miliona dolara diljem svijeta.

Tarantino je 2015. godine za Nerdist kazao da mu je mnogo draža Star Track franšiza od Star Warsa, jer je fan originalne serije.

“Možete uzeti neke epizode Star Treka i proširiti ih na 90 minuta ili više, i napraviti zaista sjajne stvari”, kazao je Tarantino tada.

U međuvremenu, podsjećamo da Tarantino uporedo radi i na svom filmu 1969 – o ubistvima Manson porodice, koji je najavljen za 2019. godinu.