Scena: Vasil Hadžimanov u Banjaluci

Showbiz 05. dec. 201714:15 > 18:50
Podijeli:
Izvor: N1

Jazz muzičar Vasil Hadžimanov održao je sinoć solistički koncert u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci. Ovo je bio njegov prvi solo koncert na klaviru, a upravo je banjalučka publika imala privilegiju da prva čuje ovog vrhunskog muzičara. Aplauzi Banjalučana nakon svake kompozicije govorili su više od riječi.

Božićni market u Nirnbergu datira još od 16. vijeka. Počeo je sa svojevrsnim dramskim komadom. Naime, odjevena u kostim anđela, Rebeka Amon, obratila se posjetiocima s balkona nirnberške crkve. Zatim je uslijedio dječiji performans u znak dobrodošlice. Nakon prošlogodišnjeg terorističkog napada u toku berlinskog Božićnog marketa, povećane su sigurnosne mjere i u Nirnbergu.

Najbolji dizajneri modne industrije, modeli kao i mnogobrojna publika prkosili su hladnom londonskom vremenu na crvenom tepihu na dodjeli Britanskih modnih nagrada. Dizajnerica Stella McCartney je na svečanom otvaranju dobila posebno priznanje za inovacije zbog njenog rada na promociji prava životinja i održivosti u modi. Mnoge zvijezde prisustvovale su dodijeli nagrada u Londonu, poput modela Naomi Campbell, ali i poznati van svijeta mode.

“Stube” je nova pjesma prve žene Fm Jama, Sassje, posvećena borbi protiv nasilja nad ženama. Ova pjesma nalazi se na njenom novom albumu “No problemo” koji je objavljen 1. decembra. Na novom albumu se nalazi i pjesma “Savana” koju je radila sa Darkom Rundekom.