Sveopća pomama za filmom "Pedeset nijansi sive"

Showbiz 03. feb. 201513:13 > 13:15
Podijeli:
Izvor: Youtube

Za film "Pedeset nijansi sive" u pretprodaji je u 39 zemalja svijeta prodano čak 2,75 miliona ulaznica.

U Njemačkoj je unaprijed prodano više od 450.000 karata, a direktor Cinestara Oliver Fok ističe da je pretprodaja karata senzacionalna i da nikada ranije nisu imali veću prodaju karata unaprijed za neki film.

Na tržištima Velike Britanije, Francuske, Australije i Novog Zelanda prodano je više od 500.000 karata.

U Velikoj Britaniji, u Empire Cinemas-u naglašavaju da je “Pedeset nijanisi sive” već najprodavaniji film u pretprodaji, a jedno od njihovih kina je već potpuno rasprodano za prvi vikend prikazivanja.

Kako navodi, direktor Empire Cinemasa Justin Ribbons ovaj film i dalje ruši rekorde jer je najprodavaniji film i to toliko vremena prije početka distribucije.

Do danas je već prodato višše karata nego za prvi vikend prikazivanja filmova “Vitez tame”, “Avengers”, “Mama Mia” i “Avatar“.

Izvor : Youtube

Ovaj blockbuster premijerno će biti prikazan u četvrtak na otvaranju 65. filmskog festivala u Berlinu, ali se neće natjecati za nagradu “Zlatni medvjed”.

“Pedeset nijansi sive” je dugo očekivana filmska adaptacija bestselera El Jamesove – trilogije “Pedeset nijansi” koja je prevedena na 51 jezik i prodana u preko 100 miliona primjeraka.

Glavne uloge Christiana Greya i Anastasie Steele glume Jamie Dornan i Dakota Johnson, koji su istakli da željno iščekuju premijeru, ali i otkrili od koga žele “sakriti” ovaj film.

Dakota Johnson je u intervju za “Glamour” magazin priznala da je film neprikladan za njezine roditelje i da ne bi voljela da ga gledaju ljudi iz njenog okruženja.

Od 12. februara Cinema City u Sarajevu počinje prikazivanje ovog filma.