Đozić o Karajliću: Mi nismo u zavadi, vidjeli smo se

Showbiz 28. dec 201719:51 > 20:12
Izvor: N1

Nove epizode Nadreality showa izazvale su veliki interes publike u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona. Izvrsna glumačka ekipa donijela je urnebesne skečeve o kojima se govori, koji se prepričavaju...

O Nadrealtyu, radu, projektima, glumi nekad i sada, Top listi nadrealista govorimo s našim gostom Zenitom Đozićem. On je osim o završetku još jednog iznimno uspješnog projekta govorio i o ostatku ekipe ”predratnih” nadrealista. Kazao je da se često čuje s Brankom Đurićem Đurom i da s Neletom Karajlićem nije u zavadi.

‘Sa Đurom sam u regularnom kontaktu, s Neletom možda malo manje. Vidjeli smo se prije godinu-dvije dana. Mi nismo u zavadi, ali jednostavno što se tiče Neleta, na neki način naše viđenje svijeta se razilazi. To je za mene čudna situacija jer smo nas dvojica imali isto mišljenje i iz tog zajedničkog ugla je nastajala čitava ta priča. Za mene je strašno to neobično, ali mislim, definitivno, mi smo sada drugi ljudi, na nekoj drugoj poziciji”, ispričao je gost N1 televizije.

O političarima…

‘O tome kako ih gledam, može se zaključiti iz naših skečeva. Definitivno dolazi još jedna ludnica koju treba izdržati. Mislim da uzimaju previše medijskog prostora. Oni su naša konkurencija jer prave dobre i smiješne stvari da ih je teško nadmašiti. Pokušavamo kontrirati s nekom ekipom i dobrim skečevima”, rekao je on.

O potrebi ljudi za humorom…

‘Skoro 10 godina smo sjedili i čekali neke idealne uslove. Odlučili smo to konačno da uradimo na neki ho-ruk naslov. Mislim da je to humor karakterističan i koji čini dobar dio našeg identiteta. Ja sam vrlo sretan zbog završetka tog posla jer smo radili u teškim uslovima. Producirao sam ratne nadrealiste i mogu reći da mi nije bilo puno lakše sada. Vrlo smo zadovoljni, osjetili smo da publika treba tu vrstu humora i poruke. Mislim da smo u ovom serijalu s obzirom na uslove, napravili neke odlične stvari. Mislim da ima nekoliko legendarnih skečeva”, dodao je.

Kompletan razgovor pogledajte u nastavku.