Van Gogh predstavnik Srbije za ovogodišnju MTV nagradu

Showbiz 03. okt 201414:15 > 14:20
Podijeli:
Izvor: N1

Jedan od najpopularnijih srbijanskih rock bendova Van Gogh predstavnik je Srbije u trci za prestižnu "2014 MTV Europe Music Awards" u kategoriji najboljeg regionalnog izvođača.

Grupa Van Gogh je osnovana 1986, a MTV nagradu je već osvojila 2007. godine. Oni su put uspjeha nastavili i zahvaljujući podršci publike poslije sedam su godina ponovo nominovani.

“Čast nam je da smo po drugi put nominovani za ovo priznanje. To nas motiviše da u što boljem svjetlu razvijemo zastavu rock muzike i opravdamo očekivanja svih naših fanova, bez čije podrške ova nominacija neće dobiti krunu”, rekao je vođa grupe Zvonimir Đukich Đule.

Da bi se Đule, Srba, Bane i Cvika u ime Srbije, pored najvećih svjetskih muzičkih zvijezda, poklonili višemilionskom auditorijumu na ceremoniji dodjele nagrada 9. novembra u dvorani The Hydro u Glasgowu potrebno je da publika glasa ovdje.

Pored Van Gogha, za ovu nagradu su u različitim kategorijama nominovani i Ariana Grande, Katy Perry, Eminem, Farrell Williams, Miley Cyrus, Justin Bieber, Justin Timberlake, Coldplay, David Guetta, Avicii i drugi.