SCENA|Darko Rundek govorio za N1 o turneji "Apocapypso Now"

Showbiz 05. feb. 201812:52 > 20:36
Podijeli:
Izvor: N1

U današnjem izdanju Scene donosimo vam razgovor sa jednim od najboljih i najcjenjenijih rock autora regije, Darkom Rundekom. Rundek dolazi u Sarajevo u sklopu velike turneje „Apocalypso Now“.

Inače, ova turneja je pokrenuta u znak 20 godina od objave prvog solo albuma “Apokalipso”. Rundek će 10.februara nastupati u Domu mladih.

Polaganjem cvijeća na grob, a potom i na spomen-obilježje u parku Alekse Šantića, obilježena je 94 godišnjica smrti najpoznatijeg mostarskog pjesnika. Pjesništvo, stihovi i Šantić, u Mostar su doveli veliki broj mladih ljudi iz zemalja regiona koji svojom poezijom i talentom ruše sve barijere ,od nacionalnih, vjerskih do jezičkih. Kažu inspiracija im je upravo Aleksa Šantić, najslavniji mostarski pjesnik.

Nevjerovatnupriču donosimo iz Bosanske Krupe.
Živopisna umjetnička djela stvara skoro pa potpuno slijepa djevojka. Iako bi mnogi rekli da svijet doživljava kroz tamu, potpuno suprotno nam govore slike Nermine Ramić. Predmete, portrete i pojave iz njene perspektive karakterišu jarke boje. “Plavi vilenjak”, “Svemirski zmaj”, “Rajska ptica” samo su neke od slika Nermine Ramić. Sa 2% vida na jedno oko slika zmajeve, anđele, planete, komete, galaksije.