VIDEO| Rundek za N1: Kako je nastala pjesma ''Apokalipso''

Showbiz 06. feb 201819:17 > 19:23
Izvor: N1

Jedan od najboljih rock autora regije, Darko Rundek, dolazi u Sarajevo u sklopu velike turneje „Apocalypso Now“.

Turneja je pokrenuta u znak 20 godina od objave prvog solo albuma “Apokalipso”, a u sarajevski Dom mladih stiže 10. februara. U razgovoru za N1, Rundek otkriva odgovor o nastanku o bezvremenskog hita Apokalipso, razlikama u životu u Hrvatskoj nekada i danas, ali i općem doživljaju današnje stvarnosti .

Na pitanje koja je razlika danas i u vremenu u kojem je on odrastao u Hrvatskoj, Darko Rundek odgovara:

“Tu razliku između socijalizma i kapitalizma koju ne vidim toliko u Sarajevu, u Hrvatskoj vidim više. S jedne strane nekako otvrdnjuje odnose, mjenja odnos prema radu a s druge strane možda malo povećava odgovornost i radne navike. Ali još uvijek mi se čini da je u Hrvatskoj koja je krenula tim putem da malo liči na Zapadnu Europu, još uvijek primjećujem da je ostalo neke socijalističke intertnosti i da zapravo to što je sad članica Europske zajednice i što ima moguću podršku, Hrvatska ne iskorištava tu mogućnost da kao zemlja odraste i preuzme odgovornost za to kako se ponaša prema ljudima i prirodi.”

O razlikama u vrijednostima nekada u sada, Rundek navodi:

“Meni se čini, a to može biti čisto zbog razlika u perspektivi – čini mi se da ovo vrijeme društvenih mreža, mobilnih telefona, kida malo konkretne ljudske odnose. Nije samo naš fenomen, to je nešto što se globalno događa. Mjenja se karakter ljudskih odnosa.”

Pitali smo i kako je pjesma Apokalipso nastala:

“To se dogodilo u jednoj večeri u nekom malom stančiću u Parizu, potpuno izvan te situacije – možda jer mi je takva situacija i falila, pa se tu to ispjevalo, samo”, odgovara Rundek.

Pogledajte razgovor s Rundekom.