The Last Location gosti Plavom orkestru u Zagrebu

Showbiz 16. feb 201811:33 > 11:35
Podijeli:
Izvor: The Last Location

Najveća koncertna atrakcija u regiji Plavi orkestar započela je trijimfalno turneju 'Everblue' koncertom kod Vječne Vatre u Sarajevu. Nakon toga uslijedili su rasprodati nastupi na beogradskom Ušću, Zürichu i Ljubljani. Orkestar u subotu, 17. februara svira u Domu sportova u Zagrebu.

Kao gosti prije Orkestra nastupiće sarajevski bend The Last Location. Momci iz benda su kazali da su sretni zbog poziva da nastupaju sa Plavim orkestrom, koji je izvršio svojevrstan muzički uticaj na njih.

“Izuzetno nam je drago što smo dobili poziv od Plavog orkestra da im se pridružimo na Everblue turneji. Pored toga sto je Orkestar, kao jedan od najuspješnijih bendova ovih prostora sinonim za šarmantni sarajevski pop rock osamdesetih i za kvalitet muzike koja dolazi iz Sarajeva, lično smo vezani uz Plavi orkestar. Iako je danas naš zvuk drugačiji, dok smo kao sarajevski srednjoškolci kretali na naše muzičko putovanje kultni albumi Orkestra su formirali naše muzičko biće. Zbog toga su nam ovi koncerti sa Plavcima još draži. Radujemo se koncertu u Domu sportova gdje ćemo zagrebačkoj publici predstaviti naš aktuelni materijal. Biće to odličan koncert”, poručio je Muhamed Latić iz The Last Locationa.

Publika u Domu sportova uživat će i u najprestižnijem zvučnom sistemu na svijetu, revolucionarnom ozvučenju ANYA, poznatog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works). Do sada je na turneji “Everblue” Plavi orkestar gledalo 150.000 ljudi.