Peta sezona serije The Walking Dead najambicioznija do sada

Showbiz 06. okt 201413:28 > 13:34
Podijeli:
Izvor: Arhiva

Nova, peta sezona popularne serije "The Walking Dead" najambicioznija je do sada", rekla je izvršna producentica Gale Anne Hurd.

Hurd je “EW”-u rekla da je nova sezona, koja počinje 12. oktobra, “podigla ljestvicu” kako za likove tako i za samu seriju.

 “Rick Grimes prihvata ulogu vođe na način kakav nije viđen ranijih sezona. A to utječe i na njegove odnose sa grupom”, rekla je ona.

“Također smo snimili najambicioznije epizode kada je riječ, ne samo o akciji, već i o nivou emotivne težine koju svi likovi osjećaju”, dodala je Hurd.

Ona je, također, nagovijestila da će se nova sezona fokusirati na širu grupu koja se ponovo okuplja i njihovo putovanje nazad ka gradu.

“Serija je većinu vremena bila smještena u ruralno orkuzzenje. Ali u žbunju nikada nećete naći lijek za zombi apokalipsu. Sada su na misiji, moraju da uđu u ono što mi zovemo Grad mrtvih”, rekla je Hurd.

“Ne samo da je to teško zbog gomile šetača već tamo ima mnogo više mjesta za sakrivanje gdje njihovi neprijatelji mogu da se kriju. Koliko god da su ulozi bili visoki do ove sezone, sada su dodatno podignuti”, rekla je ona.

Hurd je naglasila i da će lične žrtve igrati značajnu ulogu u novoj sezoni, uz borbu junaka da prežive.  

“Mislim da u ovoj sezoni duboko zalazimo u to šta znači žrtrvovati se kako bi naši junaci preživjeli i pronašli lijek”, dodala je Hurd.