Novi spot benda The Loudest Silence: Zvuk najglasnije tišine

Showbiz 16. mar 201814:18 > 14:23
Izvor: Maja Topčagić/The Loudest Silence

The Loudest Silence je ime pjesme - ali i sarajevskog symphonic metal benda kojom najavljuju dugo očekivani album Aesthetic Illusion. Kako je za N1 kazao Džemal Bijedić, basista benda, album bi se ove godine trebao naći u prodaji.

“Ovo je prvi od dva spota koja su planirana. Cilj je da najavi album i bend, jer se pjesma zove kao i bend. Ima malo tog kontrasta, počinje tiho, završava glasno – baš kao The Loudest Silence”, izjavio je Bijedić za N1.

Režiju spota i scenario potpisuje Damir Bašić, montažu Edvin Buturović, a snimatelj je bio Emir Džanan.  Drugi spot, za pjesmu Wake Up In My Dream, također je snimljen i nalazi se u fazi postprodukcije.

Bijedić je za N1 potvrdio da se album nalazi u štampi.

“Uskoro bi trebali imati tačan datum kada će ljudi moći da ga kupe. Izlazi na CD formatu, a kasnije i u elektronskoj formi”, kazao nam je u kratkom razgovoru.

The Loudest Silence intenzivno pregovara sa izdavačkim kućama – koje će za Aestethic Illusion obezbijediti i svjetsku distribuciju.

O datumu izlaska albuma – rano je govoriti. Ono što je za sada poznato jeste da će imati 11 pjesama, a sniman je u Studio G, BHRT i MC Studio. Snimljen je kao konceptualno djelo, s obzirom da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvata, pa čak i osuđuje.

Poruka albuma jeste da čovjek treba vjerovati u sebe, te da bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu, treba težiti svojim snovima.

Lista pjesama

01. Illusion Aeternus (Intro)
02. Redemption
03. Two-Faced Ghost
04. Wood Nymph
05. Acheron
06. The Loudest Silence
07. Soul Reflection
08. Theatre Of The Absurd
09. Wake Up In My Dream
10. Gallery Of Wonders
11. The Loudest Silence (Through The Glowing Door)

Album je producirao bend. Miks potpisuje Mirza Ćorić, a mastering AudioInFunktion.

Bend The Loudest Silence su osnovali Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) još 2010. godine, u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i bekvokal) im se pridružuju 2013., dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.