"Genije komedije" Jon Stewart napušta "Daily show"

Showbiz 11. feb 201509:00 > 11:45
Podijeli:
Izvor: EPA

Američki komičar i satirični TV-komentator Jon Stewart čiji se sarkastični i otkačeni humor u emisiji "Daily show" pretvorio u izvor vijesti i analiza, ove godine će napustiti Comedy central, saopštila je danas uprava te TV mreže.

Stewartov odlazak potvrdila je predsjednica Comedy centrala Michele Ganeless, pošto ju je Stewart jučer saopštio publici u New Yorku.

“Svojim jedinstvenim glasom i vizijom, ‘Daily show’ je postao kulturni standard milionima ljudi i platforma za političku komediju bez presedana koja će trajati još godinama”, saopštila je Ganeless.

Ona je Stewarta nazvala “genijem komedije” i dodala da će Stewart ostati na Comedy Centralu do druge polovine ove godine, ali nije precizirala datum njegovog odlaska, niti je rekla gdje će on nastaviti karijeru.

Stewartov odlazak drugi je veliki udarac za Comedy Central za kratko vrijeme: druga velika zvijezda ove mreže, Stephen Colbert, otišao je prošle godine kako bi na CBS preuzeo noćni program od Davida Lettermana, koji odlazi u penziju.

I Stewart i Colbert stvorili su standarde forme komedije koja nudi smijeh zajedno sa oštrom političkom i društvenom satirom. Političari su u njihovim emisijama podjednako često gostovali kao holivudske zvijezde.