Rambo Amadeus želi predstavljati BiH na Evroviziji

Showbiz 13. apr 201810:12 > 10:18
Izvor: PR com

Antonio Pušić, alias Rambo Amadeus, multimedijalni umjetnik i jedan od najautentičnijih regionalnih autora, sinoć je na sceni Doma mladih pred sarajevskom publikom izveo "Veče glomazne poezije“, njegovu Stand up komediju, koja je, kako je rekao, ipak izopačenija od toga, i prije bi se moglo reći da je to Stand up tragikomedija.

U to se i publika u prijestonici BiH sinoć uvjerila kroz tri čina predstave, prvi „kukačko-plakačkog karaktera“, ili svojevrsni lament nad životom, koji je izazvao salve smijeha u dvorani, drugi čin “kult ličnosti“ i najpoetičniji treći čin- “urbani sevdah“.

U dvosatnom performansu uz pratnju klaviriste maestra Ivana Aleksijevića Rambo je čitao i recitirao najglomaznije stihove iz svog bogatog umjetničkog opusa, te na trenutke i zapjevao, čudeći se da je predstavljao svoju zemlju na Evroviziji. Zapitao je publiku bi li pristala da predstavlja i BiH. Kako je rekao “pošto ne pripada niti jednom od konstitutivnih naroda, mogao bi predstavljati BiH kao neko iz reda ostalih”.

Pred kraj drugog čina, kako se umorio, scenu je prepustio Aleksandri Bijelić koja je otpjevala dvije pjesme, te time publici dao vremena za predah.

Po završetku predstave, sa scene je ispraćen uz ovacije i gromoglasan aplauz publike koja je zadovoljna napustila dvoranu, a Rambo je izrazio želju da se ponovo uskoro druže.

Organizator bh. mini turneje Ramba Amadeusa je agencija „Stage production“ na čelu sa producentom Adnanom Mundžićem, a nakon Sarajeva, Rambo će večeras od 20 sati „Veče glomazne poezije“ prvi put izvesti pred Tuzlacima u prostoru Bosanskog kulturnog centra.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.