Prljavo kazalište proslavilo 40 godina rada (FOTO)

Showbiz 02. jun. 201820:02 > 20:07
Podijeli:
Izvor: Ognjen Karabegović

Prljavo kazalište je u Zagrebu priredilo koncertni spektakl za pamćenje ispred gotovo 30 hiljada fanova.

Prljavo kazalište svoju je svjetsku turneju kojom slavi jubilej 40 godina benda posljednjeg dana u maju okrunilo velikim koncertom u Zagrebu, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Koncert je ujedno uz rođendan Prljavaca obilježio i Dan Grada Zagreba, grada u kojem su momci iz benda u zagrebačkom kvartu Dubrava prije 40 godina počeli pisati muzičku historiju.

A Prljavci su na ovom koncertu ispred gotovo 30.000 fanova nastupom uživo potvrdili zašto su i dalje jedan od najboljih bendova i zašto traju tolike godine. Na koncertu kojim su okrunili svoju ovogodišnju turneju povodom 40 godina benda, bend je publici priredio višesatni spektakl sa spektakularnom produkcijom, na dvije bine, s mnoštvom posebnih efekata, lasera, pirotehnike i vatrometa.

Koncert je otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, nakon čega je započela žestoka svirka. S obzirom da se koncert odvijao na dvije bine – bend je započeo svirati na manjoj bini, a nakon uvodnih pjesama, pretrčali su pistom do glavne bine i nastavili koncert.

U publici su bili pripadnici svih generacija, fanovi iz svih krajeva Hrvatske, brojni gosti iz dijaspore ali i iz susjednih država koji su u Zagreb došli samo zbog ovog događaja.  Od pjesma “Zagreb te zove”, „Zaustavite zemlju“, „Sve je lako kad si mlad“, „Crno bijeli svijet“, „Sretno dijete“, “Mi plešemo”, “Korak po korak”, “Mojoj majci”, pa sve do “Marine”, brojni hitovi ovog kultnog benda orili su se Zagrebom.

Zbog ogromnog interesa za koncert, cijela je Kranjčevićeva ulica u kojoj se nalazi stadion bila zatvorena, a fanovi su više sati strpljivo čekali da uđu na stadion. Publika se puštala od 18 sati, a koncert je započeo oko 21:30. Nezapamćeni spektakl i najveću rođendansku feštu Prljavog kazališta svi koji su te večeri proveli uz Prljavce i sve njihove stare i nove hitove ostat će još dugo tema razgovora.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.