Frenkie: Godi mi saradnja sa Kontrom i Indigom

Showbiz 07. jun 201810:57 > 10:58
Podijeli:
Izvor: N1

Gostujući u programu N1, bosanskohercegovački reper Adnan Hamidović Frenkie je govorio o posljednjem albumu pod nazivom "Egzil", spotu za pjesmu "Tupakamaru", putovanju u Tokio i budućem angažmanu. Kazao je da ima veliki broj zakazanih nastupa po festivalima.

Novi album objavljen je u saradnju sa Kontra i Indigo. Frenkie je kazao da mu je godila saradnja u ekipi sa njima dvojicom.

“Oni su mlađi od mene i imaju neki elan, neku volju i neku želju koju sam ja s vremenom malo izgubio i onda me inspirišu na taj način,” rekao je.

Posjetio je da to je već drugi zajednički album, koji je sniman u Tokiju.

“Sviramo sad dosta. Evo sad smo bili u Minhenu, sljedeći je neki festival u Sloveniji. Ja se jako fino osjećam u tom timskom radu,” naglasio je Frenkie.

Možemo li očekivati treći album u trenutačnoj postavi?

“Naša je želja da napravimo trilogiju, ove godine vjerovatno ne. Imamo još toliko nekih stvari koje bi voljeli da ispromovišemo sa “Egzila”. Nedavno smo izbacili spot za “Tupakamaru”, trenutno dogovaramo i još video spot ovo ljeto i da sviramo. Imamo već dosta zakazanih svirki po raznim festivalima. E onda sljedeće godine da krenemo u ralizaciju trećeg albuma”, kazao je u razgovoru sa Hanom Sokolović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.