Scena predstavlja alternativne bendove na Exitu

Showbiz 13. jul. 201815:33 > 17:56
Podijeli:
Izvor: N1

Izložbom "Zbirka u zbirci: Mirko Komosar" predstavlja se dio fundusa Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine otkupljene 1971. godine iz privatne kolekcije sarajevskog zubara Mirka Komosara.

Zbirku čini 250 slika, crteža i skulptura. Riječ je o vrijednim djelima kroz koja se može pratiti tok bh. umjetnosti ali i hrvatske moderne.

“Izložbu čine motivi koji su specifični za jednu privatnu kolekciju. To su većinom pejzaži, morske vedute, mrtve prirode uz poneki akt i portret. Izložba je osmišljena tako da simulira neku privatnu kolekciju izloženu u nečijem domu, to vidimo po velikom broju radova raspoređenih u samo 250 metara kvadratnih.” – kazala je Ana Đikoli – autorica izložbe.

Prošle sedmice je na sceni Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, premijerno izvedena predstava “Narodni poslanik” u režiji Alena Muratovića. Zbog velikog interesovanja publike, predstava će ponovo biti odigrana 17.jula u 20 sati također u BKC.

Na jesen nas očekuje emitovanje nove serije na TOP kanalu, ovog puta u saradnji sa Draganom Bjelogrlićem. “Žigosani u reketu” je priča o dvojici prijatelja i saigrača u slavnom košarkaškom klubu. N1 televizija je bila na setu serije.

Sinoć je počelo 18. izdanje Exit festivala. Na Petrovoradinskoj tvrđavi program se odvija na preko 40 bina. U četiri dana koliko traje najbolji evropski muzički festival, nastupiće brojna muzička imena. Ekipa N1 televizije je u Novom Sadu i donosi nam više detalja o samom festivalu ali i o prvoj noći.

Osim toga, Scena vam ovih dana predstavlja alternativne bendove koje trebate čuti na ovogodišnjem Exitu. Ove godine po prvi put slušamo Crve koji nastupaju u subotu 14.jula na Exit-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.