Scena: Festival mladih Kaleidoskop u Tuzli

Showbiz 18. jul. 201815:03 > 18:14
Podijeli:
Izvor: N1

Već deceniju u Tuzli se održava Međunarodni festival mladih Kaleidoskop, a organizuje ga Grad Tuzla.

Riječ je o međunarodnom festivalu koji povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničku saradnju na polju umjetnosti. Tridesetogodišnja tuzlanka Una Stijepić počela je spontano izrađivati zanimljive predmete jer ih nije imala gdje kupiti. Nabavila je materijal i počela svijet alternativne mode pretvarati u fantaziju.

Rade Šerbedžija je ovogodišnji dobitnik nagrade za doprinos evropskoj kinematografiji “Aleksandar Lifka”, koju dodjeljuje Festival evropskog filma Palić. Ovo priznanje do sada je dobilo 34 autora.

U današnjem izdanju Scene donosimo vam i razgovor sa jednim od najvećih baletskih zvijezda našeg doba – Sergejom Polunjinom koji je otvorio Exit festival. Igrač, glumac i koreograf, osvojio je planetu svojim nastupima, a sa devetnaest godina postao je najmlađi prvak Kraljevskog baleta u Londonu. Sa njim je razgovarala naša Jelena Stojiljković.

Sutra, 19.jula, u okviru Festivala Baščaršijske noći, u galeriji Bosanskog Kulturnog Centra u Sarajevu, nastupiće hrvatska pjevačica Nina Kraljić. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.