The Loudest Silence ima novi spot – Wake Up In My Dream

Showbiz 25. jul 201813:19 > 13:25
Izvor: Maja Topčagić/The Loudest Silence

Sarajevski bend The Loudest Silence objavio je spot za pjesmu "Wake Up In My Dream", koji se nalazi na debitantskom albumu Aesthetic Illusion.

“Iako su oba naša spota zasebne cjeline, ‘Wake Up In My Dream’ se može posmatrati kao nastavak priče koju smo započeli videom za pjesmu ‘The Loudest Silence’ s tim što se u novom spotu može vidjeti cijeli bend uz malo mračniju atmosferu, obzirom da ova pjesma nije balada”, rekao je Džemal Bijedić, basista benda.

The Lodest Silence

Spot je sniman na planini Bjelašnici, a za režiju i scenario pobrinuo se Damir Bašić. Za kameru je ponovo bio zadužen Emir Džanan, video edit je uradio Denijal Ćatović, klavijaturista benda – dok je finalnu obradu uradio Faris Dobrača.

Album ‘Aesthetic Illusion’ je i konceptualno djelo, obzirom da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvata, pa čak i osuđuje. Poruka albuma jeste da čovjek treba vjerovati u sebe, te da bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu, treba da se bori za svoje snove.

Sa više od 60 minuta muzike, bend je na svom albumu ugostio čak pet gostujućih muzičara iz raznih žanrova, dok je najpoznatiji svakako Mark Jansen, frontmen velikog benda Epica iz Holandije.

Digitalno izdanje albuma je dostupno na svim stream aplikacijama kao što su Spotify, Google Play, Apple Music, iTunes, Deezer, Napster ili Amazon.

U prilogu pogledajte njihov drugi spot sa albuma koji je objavljen 1. juna ove godine za svjetsko tržište posredstvom kuće TLS Europe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.