Jacksonov "Thriller" više nije najprodavaniji na svijetu

Showbiz 21. avg 201811:11 > 17:50
Podijeli:
Izvor: Tanjug/AP, John Shearer

'Box set' najvećih hitova Eaglesa pretekao je ''Thriller'' Michaela Jacksona kao najprodavaniji album svih vremena, po podacima američke diskografske udruge.

”The Eagles: Their Greatest hits 1971-75”, kompilacija je prvih četiri albuma country-rock grupe i prodana je u 38 milijuna primjeraka, pretekavši tako ”Thrillerovih” 33 milijuna.

Ta je ploča ionako bila najprodavanija 2009. kada ju je pretekao Thriller, kojem je povećana prodaja neposredno nakon smrti Michaela Jacksona.

”Hotel California”, album Eaglesa iz 1976. s istoimenimem hit singlom, na trećem je mjestu najprodavanijih s 26 milijuna prodanih primjeraka.

Novi sustav rangiranja uključuje fizičku prodaju albuma i streaming, koji ranije nije bio uključen u kalkulaciju.

”Zahvalni smo svojim obiteljima, našim menadžerima, našem timu, ljudima na radijima, i najviše, vjernim obožavateljima koji su ostali uz nas kroz sve uspone i padove tijekom 46 godina. Bila je to vožnja za pamćenje’‘, rekao je Don Henley, 71, suosnivač Eaglesa u izjavi koju prenosi Rolling Stone.

Nakon smrti pjevača Glenn Freya (67) 2016. godine, grupa se reformirala i nastavila sa turnejama već sljedeće godine i još je aktivna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.