Čovjek koji će postati sinonim za Charlesa Mansona

Showbiz 30. avg 201821:26 > 21:29
Izvor: Reuters

Australski glumac Damon Herriman je čovjek koji će postati sinonim za zloglasnog serijskog ubicu, barem kada je riječ o velikim i malim ekranima.

On je u proteklih nekoliko mjeseci potpisao dva ugovora za film i seriju gdje će portretirati jednog od najzloglasnijih ljudi u historiji SAD-a.

Osim što će glumiti u možda najiščekivanijem filmu fanašnjice, Once Upon A Time in Hollywood, gdje mu je Quentin Tarantino dodijelio ulogu Mansona, on će istog lika glumiti i u Netflixovoj seriji Mindhunter, čija se i druga sezona razvija pod okom Davida Finchera.

Herriman je svoj dio za drugu sezonu vrlo popularne serije odradio već u julu, a ono što otkriva Collider jeste da će to biti mnogo manja uloga nego li u Tarantinovoj viziji.

On se pojavljivao i u prvoj sezoni ove serije, u dvije epizode, ali nije niti jednom imenovan. Druga sezona serije Mindhunter, koja se bavi umovima zloglasnih serijskih ubica, bit će posvećena najviše ubicama djece osamdesetih godina u SAD-u.

REUTERS/Fred Prouser

U Atlanti je između 1979. i 1981. godine ubijeno 28 djece, tinejdžera i odraslih, mahom afro-amerikanaca.

U Tarantinovoj instalaciji filma, Herriman će glumiti Mansona iz 1969. godine. Brad Pitt i Leonardo DiCaprio su komšije slavnog para Sharon Tate i Romana Polanskog.

Tate i još četiri osobe su ubijene te godine, a ubistvo su počinili članovi Mansonovog kulta, 9. augusta 1969. godine.

Herriman je publici poznat i kao Dewey Crowe iz hit serije Justified.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.